Colesterol, Omega 3 i contaminants
Quan hi ha un excés de colesterol a les nostres venes, ens passa com a les canonades: ens podem embussar... El peix blau conté Omega 3 que modera el colesterol i evita malalties cardiovasculars
10/01/2007 - 12.44 Actualitzat 10/07/2020 - 10.48
Quan hi ha un excés de colesterol a les nostres venes, ens passa com a les canonades: ens podem embussar...
El peix blau conté Omega 3 que modera el colesterol i evita malalties cardiovasculars. Però el peix també du contaminants. Compensa menjar-ne?
Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona demostra que els peixos més consumits a Catalunya presenten petites quantitats de contaminants perjudicials per a la salut. Miquel Piris va al mercat a comprar peix perquè l'analitzi el professor Domingo, del laboratori de toxicologia y salut ambiental de la URL. Tot i que els resultats indiquen que el nivell de contaminants és relativament alt en algunes espècies, els experts en continuen recomanant el consum, especialment a persones que tenen alt el colesterol: contenen omega 3.
L'Antoni Balaguer ha rebut aquest consell a la consulta del metge. Però en el seu cas ha estat després de tenir un atac de cor. La seva, com moltes altres malalties cardiovasculars, l'havia provocat una mala alimentació carregada de greixos animals.
Cada cop hi ha més ciutadans conscients de la importància de l'alimentació per a la seva salut. Aquesta presa de consciència ha anat acompanyada de l'arribada al mercat dels denominats aliments funcionals. Un dels elements que més fortuna ha fet és, precisament, l'omega 3. El nutricionista Abel Mariné aclareix què és millor per aportar omega 3: el peix blau o la llet enriquida tecnològicament.
Des de plató, el presentador Toni Mestres aclareix què és el colesterol i què volen dir les expressions "colesterol bo" i "colesterol dolent" i explica com saber quins greixos són bons i quins són dolents per a la salut.
Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona demostra que els peixos més consumits a Catalunya presenten petites quantitats de contaminants perjudicials per a la salut. Miquel Piris va al mercat a comprar peix perquè l'analitzi el professor Domingo, del laboratori de toxicologia y salut ambiental de la URL. Tot i que els resultats indiquen que el nivell de contaminants és relativament alt en algunes espècies, els experts en continuen recomanant el consum, especialment a persones que tenen alt el colesterol: contenen omega 3.
L'Antoni Balaguer ha rebut aquest consell a la consulta del metge. Però en el seu cas ha estat després de tenir un atac de cor. La seva, com moltes altres malalties cardiovasculars, l'havia provocat una mala alimentació carregada de greixos animals.
Cada cop hi ha més ciutadans conscients de la importància de l'alimentació per a la seva salut. Aquesta presa de consciència ha anat acompanyada de l'arribada al mercat dels denominats aliments funcionals. Un dels elements que més fortuna ha fet és, precisament, l'omega 3. El nutricionista Abel Mariné aclareix què és millor per aportar omega 3: el peix blau o la llet enriquida tecnològicament.
Des de plató, el presentador Toni Mestres aclareix què és el colesterol i què volen dir les expressions "colesterol bo" i "colesterol dolent" i explica com saber quins greixos són bons i quins són dolents per a la salut.
Avui és notícia
Sánchez anuncia un abonament de transport a 60 euros al mes i 30 per als joves, enmig dels escàndols

La constel·lació de casos judicials i d'assetjament sexual que acorralen el PSOE i Pedro Sánchez
Salomé Pradas no respon preguntes dels diputats al Congrés després d'apuntar a Mazón per la dana
Alerta a tres comarques per l'aigua acumulada i classes suspeses a l'institut de Falset
S'aixeca la prohibició d'accedir al medi natural a 79 municipis per la pesta porcina africana