B9 Badalona
Atemptat Moscou
Mor Vince Zampella
EUA i Veneçuela
Comprovar loteria de Nadal
Loteria de Nadal 2025
Epidèmia de grip
Illa pressupostos
Premi Internacional Catalunya
Medalla d'Or de la Generalitat
Drons Ucraïna
Tiroteig Castelldefels
Vila-real Barça
Girona Atlètic de Madrid
Brahim Díaz Marroc

Diumenge, a les 22.55

TV3 emet el quart capítol de "Gent de mercats i comerços", en què descobrirà els mercats de Salt, Sant Cugat, la Guineueta i les Corts de Barcelona

Diumenge, 28 de març, a les 22.55, TV3 emetrà el quart episodi de la segona temporada de "Gent de mercats i comerços", que continua descobrint les  històries que es couen als mercats, comerços i establiments de restauració de Catalunya. La docusèrie, dirigida per Tana Collados i produïda amb la col·laboració de Benecé Produccions, dedicarà el quart capítol a conèixer de prop el paisatge i la gent dels mercats de Salt, Sant Cugat, la Guineueta i les Corts de Barcelona.

26/03/2021 - 10.50 Actualitzat 26/03/2021 - 10.50

El quart programa de "Gent de mercats i comerços" farà un recorregut per tot el territori per descobrir quatre mercats plens d'històries. Al mercat de Salt, coneixerà el Pep, l'únic hortolà d'un mercat on tothom es coneix pel sobrenom, com en els casos de "l'Alcaldessa" i "la Gallineta". També parlarà amb la Tamara, la georgiana que té el mercat com una patena, i amb l'Anna, vinguda de Romania, i sempre amb un somriure a punt.

A Barcelona, l'equip del programa serà testimoni de primera mà de com el mercat ha canviat la vida del Manel, el repartidor del mercat de les Corts i un apassionat de la fotografia. A la plaça de la Concòrdia, el centre neuràlgic del barri, entrarà a la farmàcia de l'Helena, un establiment amb més de 160 anys d'història. I a l'altra banda de la plaça, descobrirà dos bars, els locals del Lito i l'Enric, dos amics d'infantesa i, tal com ells mateixos es defineixen, dos autèntics "inventors de bars".

A Sant Cugat, "Gent de mercats i comerços" es perdrà entre formatges amb l'Imma, una autèntica apassionada de tot el que ven. Al bar coneixerà el Ferran, "el Fugas", que reparteix el temps entre la vida al mercat i la feina de model, i s'arrencarà a cantar amb el Carlos, bacallaner i "showman" del mercat.

Tornant a Barcelona, anirà al mercat de la Guineueta, on parlarà amb la Yolanda, una cuinera amb un ingredient infal·lible: la passió i l'estima que hi posa en cada plat. També es trobarà amb el Manuel, que està immensament agraït al barri que el va acollir fa 50 anys, i amb un altre veí agraït, el José Antonio, el sabater de la Guineueta.

Després de l'emissió del quart capítol de la segona temporada, a les 23.50, TV3 recuperarà el quart capítol de la primera temporada de "Gent de mercats", que descobrirà el Mercat Central de Sabadell, el de l'Abaceria de Barcelona i el de la plaça de Cuba de Mataró.

Unes hores abans, el mateix diumenge al migdia, a les 12.25, es tornarà a emetre el capítol de la segona temporada de "Gent de mercats i comerços" dedicat a conèixer de prop els mercats d'Olot, Roses i la Llagosta.

 

La segona temporada

L'any 2020, a causa de la crisi del coronavirus, els mercats alimentaris van ser més essencials que mai. I també la restauració i el petit comerç de barri, especialment afectats per les mesures per afrontar la pandèmia. Aquests sectors són els protagonistes de la segona temporada de "Gent de mercats i comerços", que va tornar el desembre a TV3 amb l'emissió dels dos primers capítols i aquest març ha reprès les emissions amb els quatre episodis restants per explicar com viuen i afronten els efectes de la Covid-19 els professionals dels mercats, de la restauració i dels establiments de proximitat.

En aquesta segona temporada, el programa continua donant veu als pagesos i ramaders amb parada fixa al mercat, als venedors que han decidit començar-hi un negoci o als fills de llargues nissagues, als compradors de tota la vida o bé als nous que han descobert els temples del producte fresc. Amb els protagonistes de cada capítol, visita escenaris com les llotges, on s'abasteixen els peixaters, i racons poc o gens vistos dels mercats, a més de mostrar tota mena de situacions que es donen en aquest plató real que són els mercats.

La docusèrie "Gent de mercats i comerços" està dirigida per la periodista de TV3 Tana Collados, especialista en gastronomia dels Serveis Informatius, que ha treballat temes d'alimentació i cuina en diversos formats televisius, com els programes "30 minuts" i "Cuines". La realització de la docusèrie és de Tània Crosas i la producció executiva, de Xavier Atance.

El programa és una producció de TV3 amb la col·laboració de Benecé Produccions, amb el suport de la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Prodeca, l'Agència de Residus de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

 

tv3.cat/gentdemercats

twitter.com/gentdemercats

instagram.com/gentdemercats

 

#GentDeMercatsTV3