Loteria Nadal 2025
Arxius Epstein
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Barça Baskonia
Punter Pascual
Joan Laporta

Dissabte, a les 20.00

TV3 estrena la tercera temporada d'"Origen Catalunya"

El dissabte 4 i el diumenge 5 de setembre, TV3 estrena la tercera temporada d'"Origen Catalunya". El programa de viatges, dirigit i presentat per la periodista Elisabet Cortiles, fa la volta al món a la recerca dels productes fets a Catalunya que es venen a l'estranger i de les històries de la gent que els consumeix.

03/09/2021 - 16.25 Actualitzat 03/09/2021 - 16.29

"Origen Catalunya" és un programa per a tota la família, que busca els que considera que són els autèntics ambaixadors de Catalunya, els productes fets aquí i consumits cada dia per milers de persones que viuen a l'estranger.

En aquesta temporada, que s'ha hagut de rodar durant la crisi sanitària, en un moment en què viatjar era complicat, el programa ha pogut comprovar que guardar el passaport no significa deixar d'exportar. I és que les exportacions catalanes no han minvat, ans al contrari, les companyies catalanes continuen deixant una empremta potent allà on van.

Aquesta tercera temporada del programa, amb un format adaptat a la situació, Elisabet Cortiles seguirà les experiències dels consumidors estrangers amb els productes catalans recorrent el territori català en cotxe. Serà un peculiar viatge en què Cortiles buscarà l'origen del producte i visitarà les empreses on es fabrica, per saber-ne la història i la relació que tenen amb els països on l'exporten.

A més, el programa visitarà 21 ciutats de quinze països: Corea del Sud, el Canadà, els Emirats Àrabs, el Regne Unit, Mèxic, Portugal, Polònia, els Estats Units, Noruega, Grècia, Irlanda, França, Alemanya, Suïssa i Colòmbia. I coneixerà 32 productes d'origen català.

Dissabte 4, a les 20.00: Mel, salsa de calçots, joguines i pintura industrial!

En aquest capítol, el programa viatja a Alemanya, el Regne Unit i Mèxic.

A Berlin, Elisabet Cortiles fa una calçotada amb en Sergi i la seva parella alemanya, la Maria, que no se'n perden ni una! Amb ells veurà que es poden menjar calçots sense brases, però mai sense la salsa que fan a Santpedor!

A Londres, un anglès molt català explica per què la mel d'Os de Balaguer s'ha convertit en un imprescindible londinenc.

A Querétaro, l'espectador sabrà com es pinten els cables dels cotxes amb els pigments que fan a Sant Celoni. Que siguin grisos, marrons, blanc o blaus té una explicació.

I també a Mèxic, el programa viurà el Dia dels Nens amb l'Adriana i la seva família. S'ho passaran d'allò més bé amb unes joguines de Riudellots de la Selva que han enamorat grans i petits.

Dissabte 4, a les 20.25: calçat, roba de llit, vins i apòsits!

En aquest capítol, el programa viatja a Irlanda i Noruega.

La ciutat de Dublín sap combinar molt bé modernitat i tradició. L'Isaac és un autèntic artesà que es dedica a la reparació de sabates amb mètodes tradicionals i productes d'una família d'Artés. I en Magí i la Maria compren roba de llit feta a Sant Joan de les Fonts, on hi ha l'única companyia d'Europa que fa tot el procés: des de fer els fils fins a tenyir les teles, confeccionar-les i vendre el producte final.

Com que totes les ocasions són bones per celebrar, el programa brindarà amb l'Emma i la seva parella al restaurant que en Rodrigo té a Oslo. I per molt que sigui el nord d'Europa, res com un bon vi espumós de Sant Sadurní d'Anoia.

Per mantenir-se en forma, després d'un bon àpat sempre va bé fer una mica d'esport. Per això, la Sílvia, per anar al gimnàs, es protegeix bé els peus amb uns apòsits de Bigues i Riells.

Diumenge 5: Vi, peix i marisc, equipaments per a banys i maquinària agrícola!

En aquest capítol, el programa viatja als Estats Units.

Moltes empreses catalanes han triomfat amb el seu propi somni americà. A Miami, una superestrella de beisbol i el futbol americà, Bo Jackson, és l'ambaixador d'una empresa de peix i marisc de Llagostera que ha fet un "home run" gràcies al seu producte sostenible.

No són els únics; a molts dels edificis i establiments de Miami hi ha un altre producte català que ha aconseguit fer-se un lloc: els equipaments de bany d'una empresa de Santa Perpètua de Mogoda. I en Jeff és un granger de Valley City, que des de fa anys utilitza maquinària de Vila-sana, perquè li estalvia temps i costos.

Finalment, en Pedro Valdés és un cubà que viu als Estats Units des de fa anys i que importa vins d'un celler de Cornudella de Montsant per oferir degustacions a la seva finca.

Equip del programa

Direcció: Carles Farré i Elisabet Cortiles
Realització: Cristian Alexander Mendoza
Producció: Sara Pardo
Producció executiva Undatia: Salvador Solé i Carles Farré
Producció executiva TV3: Mario Daza i Cristian Trepat
Producció delegada TV3: Xavi Sobrón
Cap de continguts: Pau Serracant
Redacció: Anna Torras i M. Dolors Cuenca
Grafisme: Miquel Strubell
Edició i color: Ganxoo Media
Rodatges nacionals: Eduard Fernández i Cristian Alexander Mendoza
Rodatges internacionals: Cristina Izquierdo i Diana Muñoz. Postproducció de so: G23
Assessorament lingüístic: Torsitrad

"Origen Catalunya" s'emetrà a TV3 els dissabtes i diumenges just abans del "Telenotícies vespre".

tv3.cat
tv3/origencatalunya/

#OrigenCatalunyaTV3