Héctor Alterio
Jubilació
Peter Greene
Trump Europa
Carles III
Trinitarios Catalunya
La Xina i el Japó
Cas Leire Díez
UCO
Tiroteig Navas Barcelona
Concerts Nadal
Messi Índia
Gabriel Masfurroll
Barça Osasuna

Valls

Valls presenta un licor elaborat a partir de calçots cuits confitats

A finals de mes sortirà al mercat una novetat gastronòmica d'aquelles que criden l'atenció. Aquest dijous es presenta al saló de plens de l'Ajuntament de Valls el licor de calçot: és un destil·lat de 30 graus que els seus creadors diuen que té gust de calçot cuit. D'un pot de cinquanta calçots confitats en surten deu litres d'aquest licor insòlit, ideat pels germans pastissers Roger i Carles Vallvé, que des de fa vuit anys creen novetats gastronòmiques com torrons, bombons o gelats de calçot.

19/01/2006 - 15.30 Actualitzat 05/11/2019 - 09.46

Els germans Vallvé van posar-se en contacte amb el seu amic Eliseu Vilà, de Licors Elvi, per si podia ajudar-los a materialitzar la seva idea. A la destil·leria calen dotze hores de maceració dels calçots confitats, passar-ho per l'alambí i deixar-ho reposar durant quinze dies. Per arribar al producte final, que no deixa regust al paladar, ha fet falta quasi un any de proves. A partir de la Festa de la Calçotada, que se celebra a Valls el dia 29, es podrà tastar i comprar el licor de calçot, del qual es posaran a la venda 1.500 ampolles de mig litre a un preu de vint euros la unitat. El repte és, en primer lloc, consolidar el licor entre la població vallenca i, després, portar-lo a la resta de Catalunya.