Loteria de Nadal 2025
Comicis a Extremadura
Tiroteig a Johannesburg
Dossier Epstein
Mort violenta Molins de Rei
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
Barça Baskonia
Madrid Sevilla
Vinicius

Les masies preserven l'essència de la cuina catalana: un llegat lligat a la vida a pagès

Les generacions més grans transmeten les receptes arrelades a l'agricultura i la ramaderia

Redacció

23/03/2025 - 14.09 Actualitzat 23/03/2025 - 14.09

Als Plans de Cornet, una masia datada del 1500 a Sallent, al Bages, l'àvia Montserrat --de 83 anys-- fa escudella i baixa a l'hort a collir cols. Hi va acompanyada de la jove i la neta. Tres dones de pagès, de tres generacions, que han begut dels fogons de casa des de ben petites.

Les masies s'han convertit en les grans preservadores del llegat de la cuina catalana. Un llegat gastronòmic mil·lenari molt arrelat a l'agricultura i la ramaderia que la Maria --la jove-- ha volgut recollir en diferents llibres i la Sandra --la més jove de la casa-- també transmet per les xarxes socials.