Les masies preserven l'essència de la cuina catalana: un llegat lligat a la vida a pagès
Les generacions més grans transmeten les receptes arrelades a l'agricultura i la ramaderia
Redacció
23/03/2025 - 14.09 Actualitzat 23/03/2025 - 14.09
Als Plans de Cornet, una masia datada del 1500 a Sallent, al Bages, l'àvia Montserrat --de 83 anys-- fa escudella i baixa a l'hort a collir cols. Hi va acompanyada de la jove i la neta. Tres dones de pagès, de tres generacions, que han begut dels fogons de casa des de ben petites.
Les masies s'han convertit en les grans preservadores del llegat de la cuina catalana. Un llegat gastronòmic mil·lenari molt arrelat a l'agricultura i la ramaderia que la Maria --la jove-- ha volgut recollir en diferents llibres i la Sandra --la més jove de la casa-- també transmet per les xarxes socials.
Avui és notícia
Què està en joc a les eleccions a Extremadura: d'una patacada del PSOE a les exigències de Vox al PP
Entitats socials es mobilitzen per acollir els desallotjats del B9 de Badalona i que no dormin al ras
Centenars de treballadors espanyols, explotats laboralment als Països Baixos
Eliminen 16 arxius publicats del dossier Epstein, entre ells una foto on apareix Trump
La persecució de les dones a l'Afganistan: un risc creixent per a la seva salut