
Castellterçol
Puigdemont anima a construir el país amb "les bigues mestres" de Prat de la Riba
El president de la Generalitat ha presidit la commemoració del centenari de la mort del primer president de la Mancomunitat de Catalunya
01/08/2017 - 22.57 Actualitzat 02/08/2017 - 07.58
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit aquest dimarts al vespre la commemoració del centenari de la mort d'Enric Prat de la Riba, primer president de la Mancomunitat de Catalunya. Puigdemont ha aprofitat l'acte per fer un paral·lelisme: reivindicar el catalanisme del segle passat i lligar-lo amb el moment present.
"Quan ens disposem a construir avui aquest país nou, ens podrem recolzar feliçment en aquestes bigues mestres de Prat de la Riba i d'una sèrie de gent que va saber endevinar, fins i tot anticipar, de quina manera calia construir els països del futur."
El president de la Generalitat ha instat a recordar Prat de la Riba com un representant d'aquella generació que, "malgrat les dificultats de tot tipus, va saber posar les bases d'un país modern i d'una societat oberta, justa i dialogant com és la Catalunya d'avui". Puigdemont ha lamentat que es tracta d'un desig que des del govern espanyol "segueixen sense entendre o fent veure que no entenen, que encara és més greu".
A Puigdemont, l'ha acompanyat una presència important de membres del govern, com el conseller d'Interior, Joaquim Forn; i el de Salut, Toni Comín. També hi ha assistit l'expresident Jordi Pujol, que ha seguit els parlaments des de primera fila. Puigdemont ha dit que, si els actuals dirigents espanyols llegissin "La Nacionalitat catalana", una de les obres més destacades de Prat de la Riba, s'adonarien que les reivindicacions actuals venen de lluny.
Avui és notícia
La UE prestarà 90.000 milions d'euros a Ucraïna i deixa de banda els fons russos congelats
Milers de pagesos es manifesten a Brussel·les contra la política agrària europea i el Mercosur
El govern insta Badalona a reobrir l'alberg per als desallotjats del B9 i Albiol s'hi nega
Els escorxadors municipals, la clau per garantir un model ramader i alimentari sostenible
Escorcoll de més de 12 hores al laboratori de l'IRTA-CReSA pel brot de pesta porcina africana