130 anys de neules artesanals a Mataró, fetes a mà una a una
Una confiteria del centre de la ciutat ofereix 50 varietats de neules i un nou torró cada Nadal
23/12/2025 - 08.21 Actualitzat 23/12/2025 - 09.34
Les quatre germanes Graupera són la quarta generació dedicada a l'art de fer neules a Mataró. El seu besavi en va començar a fer el 1895 i ara elles ja n'ofereixen 50 varietats diferents. Des de la fórmula més antiga, del segle XIII, fins a les més modernes, farcides de tota mena de gustos, que s'han convertit en una mena de souvenir mataroní.
Les fan de manera artesanal, una a una, a l'obrador i botiga que tenen al centre de la ciutat. En fan unes 6.000 cada dia. L'aroma que desprèn atrau qui passeja per la zona i aquests dies prenadalencs l'afluència és constant.
Des de fa 33 anys, a més, fan el que anomenen Torró Creació, amb una recepta nova cada Nadal. El primer el van fer amb diverses capes de crema cremada i aquest any, per celebrar els 130 anys, l'ingredient estrella és la marca de la casa: la neula. Han fet un torró de xocolata i neula trinxada amb una neula "màgica" al damunt.
Avui és notícia
Illa diu que el govern hi deixarà la pell per tancar pressupostos: "Al gener passaran coses"
Epidèmia de grip: baixen els casos, però el nombre de contagis es manté alt
Tensió a Badalona entre manifestants a favor i en contra dels desallotjats de l'Institut B9
Els drons, l'arma més letal de la guerra d'Ucraïna: provoquen el 90% dels morts
Graven d'amagat soldats israelians matant a boca de canó un palestí de 16 anys a Cisjordània