Loteria Nadal 2025
Arxius Epstein
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Barça Baskonia
Punter Pascual
Joan Laporta

556 euros per persona entre regals i menjars: el que gastarem en compres nadalenques

Una enquesta de la consultora Accenture destaca que un 40% de les persones gastaran més que l'any passat

24/12/2018 - 12.29 Actualitzat 09/11/2021 - 10.12

Els catalans gastaran 556 euros de mitjana per persona en compres nadalenques. Ho diu una enquesta de la consultora Accenture, que destaca que un 40% de les persones a qui han preguntat gastaran més que l'any passat. Així ho ha explicat Alberto Molina, d'Accenture.

"Hi ha un 40% més de persones que ens han dit que aquest any gastaran més, un 50% que es queda igual i un 10% que preveu gastar menys."

Bona part de les despeses es destinen a alimentació de gran qualitat. El capó, la pularda, els tomàquets cherry i els fruits vermells tindran una gran presència a les taules durant aquestes festes, o el caviar, que ha baixat de preu més d'un 30%, com ha assegurat el portaveu del gremi de majoristes del mercat central de peix de Mercabarna, Leandre Serra:

"El calamar està de baixa, el besuc puja perquè es consumeix al centre de la península, a la zona de Madrid, que no els importa què paguen; els llenguados baixen, l'orada salvatge es manté de preu, l'angula també, i curiosament el caviar ha baixat més d'un 30%. Qui vulgui consumir caviar, aquest és l'any.

En fruites i hortalisses, es manté el consum del fruit vermell per Nadal, com els gerds o els nabius, i entren amb força els tomàquets cherry.

Pel que fa a l'aviram, les tendències, segons ha explicat Josep Capdevila, majorista d'aviram, són:

"La pularda, el capó, i aquest any la novetat és el capó de pintada."

Aquest any es recupera el consum de l'aviram tradicional a taula. Des de Mercabarna estimen en un 25% l'augment de la demanda d'aquests productes, especialment de l'aviram criat en llibertat. Un producte que pot superar en més del doble l'industrial.

Gairebé tot l'aviram de luxe o tradicional anirà a parar a les taules dels restaurants més reputats de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.

 

 

Gairebé el 80% de les compres les farem a les botigues físiques, tot i que cada vegada més comparem preus entre les botigues convencionals i les en línia. Gran part de la despesa anirà destinada al menjar. Ho afirma Alberto Molina.

"Per Nadal estem disposats a pagar més per la compra, sobretot en alimentació, i dues terceres parts dels enquestats declara que preveu gastar més. Després ens gastarem més en productes premium, en productes d'alt valor."