
Alerta per "E. coli" en un formatge crottin de Chavignol DOP venut a Catalunya
El formatge afectat, procedent de França, es ven en unitats de 60 grams
Redacció
18/10/2025 - 18.05 Actualitzat 18/10/2025 - 18.06
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha alertat de la presència del bacteri "Escherichia coli" --o "E. coli"-- productor de la toxina Shiga (STEC) en un lot de formatge crottin de Chavignol DOP de la marca Dubois Boulay, distribuït a Catalunya.
El formatge es ven en unitats de 60 grams, que es conserven en nevera. El lot afectat és el PONT0509, amb data de caducitat 31/10/2025, segons ha informat l'Aesan.
Les autoritats sanitàries de França han fet arribar l'avís al Ministeri de Consum a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea. Les dades s'han traslladat a les autoritats sanitàries de Catalunya, per controlar la retirada del producte dels canals de comercialització.
Com és habitual, s'aconsella que les persones que tinguin productes afectats per aquesta alerta s'abstinguin de consumir-los. Si ja n'han menjat i presenten alguna simptomatologia, la recomanació és anar a un centre de salut.
Alguns símptomes de les infeccions per "E. coli" productor de toxines Shiga són rampes abdominals fortes i diarrea. El període d'incubació pot ser de 2 a 10 dies.
Avui és notícia
Any horrible de la ramaderia: què explica la conjunció de dermatosi, pesta porcina i grip aviària
Com es treballa a l'IRTA-CReSA, el laboratori en el punt de mira de la pesta porcina africana
Reintroduir el llop per controlar la població de senglars? L'opinió d'ecologistes i ramaders
La mirada de quatre mestres sobre el sistema educatiu: "No podem atendre amb dignitat"
Sanitat vol limitar la gestió privada d'hospitals públics per evitar escàndols com el de Torrejón