Loteria de Nadal 2025
Comicis a Extremadura
Tiroteig a Johannesburg
Dossier Epstein
Tales il·legals arbres
Mort violenta Molins de Rei
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Sospitós Universitat de Brown
Christensen
Girona Atlètic de Madrid
Vinicius

Barcelona

Alimentària, el saló amb més projecció d'Espanya, obre les portes a Fira de Barcelona

El saló Alimentària, una de les fires amb més projecció internacional de l'estat espanyol va obrir les portes aquest dilluns. El certamen preveu acollir més de 150.000 professionals de l'alimentació i les begudes, un 10% més que en l'anterior edició. Igualment, espera generar un volum de negoci d'uns 1.800 milions d'euros, gairebé un 50% més que en la fira de l'any 2002. El govern català aposta per convertir Alimentària en el primer saló d'Europa del seu sector.

08/03/2004 - 00.00 Actualitzat 09/03/2004 - 04.19

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha apostat en la inauguració de la fira Alimentària de Barcelona per convertir aquest saló en el primer d'Europa del sector. Actualment, Alimentària és el segon saló més important d'Europa, després de l'Anuga d'Alemanya, i després d'haver superat per primera vegada el francès Sial. A nivell espanyol, Alimentària és el primer saló firal. Maragall ha assenyalat que el sector alimentari "s'està convertint en d'alt valor afegit, de molta tecnologia i de gran contingut d'innovació" i ha destacat la importància d'aquest saló, que ha apuntat que "s'està convertint en paradigmàtic". En aquesta edició, la número 15, Alimentària ha augmentat un 30% el seu espai fins a arribar als 106.000 metres quadrats, davant els 83.000 de l'edició anterior. El saló ocuparà per primera vegada els dos recintes de Fira de Barcelona -Montjuïc 1 i Montjuïc 2- que estaran connectats per autobusos llançadora que sortiran cada cinc minuts en un viatge que en durarà 10. En total, hi seran presents més de 4.000 empreses i s'espera incrementar un 10% el nombre de visitants, fins a arribar als 150.000. El 30% del públic seran visitants professionals de l'estranger. El saló preveu potenciar el seu caràcter internacional amb el Projecte Amèrica Llatina i el Projecte Països de l'Ampliació, que comptaran amb la presència de representants de les dues zones per incentivar les trobades entre empreses espanyoles i d'aquests països. Entre les activitats paral·leles rellevants que s'hi celebraran, destaquen el V Fòrum Internacional de l'Alimentació, el V Congrés de la Dieta Mediterrània i Vinorum, una gran àrea dedicada íntegrament a la divulgació de la cultura de vi i el seu futur. BCN Vanguardia reunirà els millors cuiners del moment, que presentaran les últimes tendències gastronòmiques i parlaran sobre la desmitificació de la cuina creativa, el càtering o els insectes com a menjar. La gastronomia de les comunitats autònomes també tindrà el seu espai, així com l'oli d'oliva i l'alimentació ecològica, que ha augmentat en el món entre un 15 i un 20% en els últims deu anys. En la inauguració de la fira també hi han estat presents el ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, i el comissari europeu Franz Fischler.