
El Col·legi de Periodistes atorga la Petxina Daurada a Agustí Forné a títol pòstum
El pròxim dia 12 l'entitat li atorgarà la Petxina Daurada, guardó amb què es vol reconèixer el seu llegat professional
Redacció
05/06/2025 - 19.38 Actualitzat 05/06/2025 - 19.39
La junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Tarragona atorgarà el pròxim 12 de juny la Petxina Daurada 2025 al periodista tarragoní Agustí Forné a títol pòstum.
Segons ha explicat l'entitat, el guardó busca reconèixer la trajectòria professional de Forné i la seva dedicació a un ofici que "va exercir amb rigor i vocació de servei públic, i al qual va saber imprimir un segell personal i genuí".
Més de 40 anys de trajectòria.
Forné va morir sobtadament el 16 d'octubre del 2024 als 62 anys, i va deixar com a llegat una trajectòria professional de més de 40 anys, durant els quals va aconseguir convertir-se en un dels grans noms del periodisme casteller.
Tot i que la major part de la seva carrera es va desenvolupar a TV3, es va iniciar en el periodisme a la Cadena SER fent informació esportiva.
L'any 1989, però, es va incorporar a Televisió de Catalunya a la delegació de Tarragona, demarcació a la qual sempre va estar estretament lligat: primer, cobrint la informació general, i posteriorment presentant l'edició de Tarragona. De fet, fins al 2015 va ser el delegat de la cadena a la zona.
Gràcies a un estil propi, caracteritzat per l'humor, va ser capaç de plasmar històries humanes i transmetre curiositats i anècdotes que el van convertir en tot un referent per als espectadors de TV3.
Avui és notícia
Publicat el Dossier Epstein: milers de documents de la xarxa pedòfila de l'empresari amic de Trump
20 municipis rebran 233 milions de la llei de barris: quins són i a què destinaran els diners
Relators de l'ONU denuncien el "tracte cruel i degradant" del desallotjament del B9 de Badalona
L'Ajuntament de Badalona fa fora les desenes de persones acampades davant el B9
Ordeig diu que els experts europeus no veuen per ara indicis que la pesta porcina sortís de l'IRTA-CReSA