Netflix Warner HBO
Frank Gehry
Pesta porcina africana
Operació sortida
Concerts Rosalía Lux
Assassinat d'Abu Shabab
Sandro Giacobbe
Servei militar Alemanya
Cas Helena Jubany
Portes obertes Parlament
Pla Moves III
Oviedo Cazorla
Eric Garcia renova Barça
Estrella Roja Barça

El premi al millor xuixo del món, per a una pastisseria de l'Escala

La pastisseria Juhé, que elabora el xuixo guanyador, ha multiplicat per 10 les vendes

Redacció

22/03/2022 - 18.01 Actualitzat 22/03/2022 - 20.42

El millor xuixo de crema del món és a l'Escala. L'elabora l'Agustí Gardella Juhé, de la pastisseria Juhé, que va guanyar el premi a El Millor Xuixo del Món 2022, celebrat el 13 de març al Fòrum Gastronòmic de Girona. 

El jurat va valorar una trentena de pastisseries i va premiar la Juhé per la qualitat de la crema i del fregit, la massa, l'esponjament, la cocció i el sabor.


La venda s'ha multiplicat per 10 

Abans, en un dia normal, venien uns 30 xuixos de mitjana. Ara, després del premi, la demanda s'ha multiplicat per 10 i n'han arribat a vendre fins a 400 en un sol dia.

Per Gardella, el secret de la recepta són els productes amb què treballa, que assegura que són de bona qualitat i de proximitat. 

En la primera edició, feta el 2018, va guanyar la fleca Pastisseria Padres, de Banyoles. A l'última, el 2020, el premi se'l va emportar la fleca Pa Artesà del Vallès, amb seu a Santa Perpètua de Mogoda i botigues a Barcelona i al Vallès. 

El xuixo és un dolç típic de Girona, però s'ha estès i popularitzat a tot Catalunya. Es fa amb una massa que estaria entre la pasta de full i la de croissant, està farcit de crema, fregit i ensucrat.