
El premi al millor xuixo del món, per a una pastisseria de l'Escala
La pastisseria Juhé, que elabora el xuixo guanyador, ha multiplicat per 10 les vendes
Redacció
22/03/2022 - 18.01 Actualitzat 22/03/2022 - 20.42
El millor xuixo de crema del món és a l'Escala. L'elabora l'Agustí Gardella Juhé, de la pastisseria Juhé, que va guanyar el premi a El Millor Xuixo del Món 2022, celebrat el 13 de març al Fòrum Gastronòmic de Girona.
El jurat va valorar una trentena de pastisseries i va premiar la Juhé per la qualitat de la crema i del fregit, la massa, l'esponjament, la cocció i el sabor.
La venda s'ha multiplicat per 10
Abans, en un dia normal, venien uns 30 xuixos de mitjana. Ara, després del premi, la demanda s'ha multiplicat per 10 i n'han arribat a vendre fins a 400 en un sol dia.
Per Gardella, el secret de la recepta són els productes amb què treballa, que assegura que són de bona qualitat i de proximitat.
En la primera edició, feta el 2018, va guanyar la fleca Pastisseria Padres, de Banyoles. A l'última, el 2020, el premi se'l va emportar la fleca Pa Artesà del Vallès, amb seu a Santa Perpètua de Mogoda i botigues a Barcelona i al Vallès.
El xuixo és un dolç típic de Girona, però s'ha estès i popularitzat a tot Catalunya. Es fa amb una massa que estaria entre la pasta de full i la de croissant, està farcit de crema, fregit i ensucrat.
Avui és notícia
Veneçuela, l'epicentre del gir inesperat de Trump en política exterior
L'erràtica guerra de Donald Trump contra les drogues
El ministeri investiga si el brot de pesta porcina africana ha sortit d'un laboratori
Se sacrificaran i es comercialitzaran 30.000 porcs de granges a prop del focus de la pesta porcina
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis