
Tip de cuina amb Marc Ribas
El truc perquè el pollastre no et quedi sec ni dur: com és que no l'hem descobert fins ara?
Marc Ribas ens ha revelat un d'aquells trucs que et poden canviar la vida... culinàriament parlant. Prepareu-vos per descobrir com fer que el pollastre quedi molt més melós i molt més tendre.
Évelin Pérez
03/05/2024 - 11.31 Actualitzat 03/05/2024 - 11.45
Si tens una carmanyola, aigua i sal, tens tot el que et cal per fer aquest "trucarro" que ens ha explicat Marc Ribas i que més de 200.000 persones ja han vist a Instagram.
El presentador de "Cuines" i "Joc de cartes" és molt fan de la tècnica de la salmorra: aquest truc es pot fer servir amb vedella, amb pollastre, amb el peix...
Però focalitzem: en aquest cas, us expliquem com la física us pot ajudar a preparar una cuixa de pollastre melosa i tendríssima. El secret és l'osmosi.
Ens caldrà tenir una cuixa de pollastre desossada i sense pell. A dins d'una carmanyola, hi fem una salmorra: ens caldrà posar 30 grams de sal per litre d'aigua.
Després, simplement submergim el pollastre en l'aigua. I, com diu el Marc, "deixem que l'osmosi treballi". Amb aquesta concentració d'aigua i sal, només ens caldrà tenir el pollastre en salmorra 20 minuts. La sal que hem posat s'equilibrarà amb la sal del pollastre i això farà que ens quedi molt més tendre i melós. A banda, també ens el salarà, per tant recordeu que en el moment de cuinar-lo no ens caldrà afegir-hi sal!
Fàcil, oi? Deixa les complicacions per a altres temes.
Avui és notícia
Publicat el Dossier Epstein: milers de documents de la xarxa pedòfila de l'empresari amic de Trump
20 municipis rebran 233 milions de la llei de barris: quins són i a què destinaran els diners
Relators de l'ONU denuncien el "tracte cruel i degradant" del desallotjament del B9 de Badalona
L'Ajuntament de Badalona fa fora les desenes de persones acampades davant el B9
Ordeig diu que els experts europeus no veuen per ara indicis que la pesta porcina sortís de l'IRTA-CReSA