
Els millors tortells de Reis de Catalunya es fan a Aiguafreda i Barcelona
El forn artesà Can Girabent i la pastisseria Natcha s'han imposat en les categories de millor tortell clàssic i millor tortell creatiu, respectivament
Redacció
19/12/2025 - 19.42 Actualitzat 19/12/2025 - 20.15
Un forn d'Aiguafreda i un de Barcelona han guanyat el concurs al Millor Tortell de Reis de Catalunya. Aquest dijous, en un acte a l'Estació del Nord de Barcelona, es van entregar els premis de la sisena edició del concurs, organitzat per l'associació Panàtics.
Can Girabent, un forn artesà amb botigues a Aiguafreda, Centelles, Hostalets de Balenyà i Figaró, s'ha imposat en la categoria de millor tortell clàssic.
El tortell guanyador està elaborat amb massa mare, té una fermentació llarga i conté brioix tradicional farcit exclusivament de massapà i fruita confitada clàssica. Per la pastisseria, un tortell de Reis "és el resultat de dies de treball, proves i ajustos" i el premi suposa "un reconeixement a l'ofici, al temps i a la passió" de la feina feta.
D'altra banda, en la categoria creativa, el vencedor ha estat el tortell de Natcha, un establiment dedicat a la pastisseria i bomboneria artesanal, situada al barri de Sarrià de Barcelona.
El premi ha estat per a un tortell fet amb mandarina, una fruita molt nadalenca que ha inspirat el pastisser de l'establiment, Claudio Sandino.
La mandarina es combina amb ricotta i tot plegat s'embolcalla amb una massa de croissant, segons explica la pastisseria a la xarxa.
Fa uns mesos, en el concurs la Millor Coca de Sant Joan, Natcha ja va guanyar el premi a la millor coca creativa.
Avui és notícia
Publicat el Dossier Epstein: milers de documents de la xarxa pedòfila de l'empresari amic de Trump
20 municipis rebran 233 milions de la llei de barris: quins són i a què destinaran els diners
Relators de l'ONU denuncien el "tracte cruel i degradant" del desallotjament del B9 de Badalona
L'Ajuntament de Badalona fa fora les desenes de persones acampades davant el B9
Ordeig diu que els experts europeus no veuen per ara indicis que la pesta porcina sortís de l'IRTA-CReSA