Loteria Nadal 2025
Arxius Epstein
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Barça Baskonia
Punter Pascual
Joan Laporta

Empordàlia de Pau ha produït 600.000 quilos d'oli, menys que en altres anys per la sequera, però d'una excel·lent qualitat

Pau (Alt Empordà).- La sequera que pateix l'Empordà des de l'inici d'estiu ha reduït la producció d'oli d'enguany. A causa de la manca de pluges, el tamany de les olives ha estat menor i també la seva quantitat. Amb tot, segons ha explicat el gerent d'Empordàlia, amb seu a Pau, Simó Casanovas, aquests factors han estat compensats per l'augment d'entre un 15 i un 20% el rendiment de l'oli de les olives, fent que la seva qualitat fos excel·lent i millor que en anteriors campanyes. Empordàlia, que agrupa 138 cooperatives de l'Alt i Baix Empordà que conreen més de 500 hectàrees d'olivera, ha produït 600.000 kg d'oli, una xifra sensiblement inferior respecte altres collites anteriors quan la sequera no ha estat tan important.

18/01/2008 - 15.30 Actualitzat 18/01/2008 - 15.30