Loteria Nadal 2025
Arxius Epstein
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Barça Baskonia
Punter Pascual
Joan Laporta

Fòrum Universal de les Cultures

Ferran Adrià i Carme Ruscalleda presenten un llibre amb receptes de cuina popular del món

Ferran Adrià ha aprofitat el marc del Fòrum per presentar, en companyia de Carme Ruscalleda, un nou llibre de cuina. Es tracta d'una publicació especial, titulada "141 obres mestres de la cuina universal", on el lector podrà trobar receptes populars de la cuina de tot el món. Receptes que han sorgit de la saviesa popular a l'hora de posar-se davant dels fogons. 141 receptes de cuina popular, és a dir, cuina feta a casa, a les cases del diversos països del món. Ferran Adrià i Carme Ruscalleda han presentat el llibre, que ja és a la venda per 18 euros. Són receptes fàcils de fer a casa, si més no això és el que ha dit Ferran Adrià.

28/06/2004 - 00.00 Actualitzat 28/06/2004 - 21.25

La cuina com a expressió de cultura dels pobles i de diversitat, com a eina per unir al voltant d'una taula gent d'arreu. A partir d'aquesta idea, el Fòrum i l'Editorial Nobel publiquen "141 obres mestres de la cuina universal", un recull de les receptes més populars del món triades per les Acadèmies Internacional, Espanyola i Catalana de la Gastronomia. Adrià ha volgut aprofitar la seva presència en el Fòrum per parlar de la cultura de la cuina en profunditat. Entre altres coses, ha lamentat que l'alimentació continuï sense ser una assignatura obligatòria a les escoles i ha anunciat que està disposat a col·laborar amb les ONG per promocionar productes de comerç just. De les 141 receptes, n'hi ha 82 de països d'Europa, 30 d'Amèrica, 21 d'Àsia, 6 d'Àfrica i 2 d'Oceania. El llibre, a banda de la recepta, explica l'origen del plat, la història i també algunes curiositats. "141 obres mestres de la cuina universal" està dividit per capítols: sopes i verdures, pastes, peixos, carns i postres.