
"Gent de mercats i comerços" descobreix els mercats dels Encants i Sant Andreu de Barcelona, el de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet i el de Palafrugell
Diumenge, 4 d'abril, a les 22.05, TV3 emetrà el cinquè episodi de la segona temporada de "Gent de mercats i comerços", que continua descobrint les històries que es couen als mercats, comerços i establiments de restauració de Catalunya. La docusèrie, dirigida per Tana Collados i produïda amb la col·laboració de Benecé Produccions, dedicarà el cinquè capítol a conèixer de prop el paisatge i la gent dels mercats dels Encants i Sant Andreu de Barcelona, el de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet i el de Palafrugell.
31/03/2021 - 13.10 Actualitzat 31/03/2021 - 13.10
Aquesta setmana, "Gent de mercats i comerços" continua la ruta per mercats d'arreu del territori i començarà mostrant de primera mà com es preparen les subhastes als Encants de Barcelona. El Miquel, un antiquari que hi ha crescut, farà de guia per les històries que amaga aquest mercat emblemàtic de la ciutat. Com les del Víctor i l'Ibrahim, sempre atents per trobar-hi petits tresors amagats. L'equip del programa farà un descans a la xurreria del Joan, on descobrirà maneres "peculiars" de prendre uns xurros per esmorzar de la mà d'un dels seus clients més fidels, el Tío Luis. A més, la Jackie, irlandesa de naixement i catalana d'adopció, farà venir gana amb els seus platets i entrepans.
Al mercat de Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, el programa coneixerà el Carlos i la Carmen, pagesos i enamorats de la seva professió. I també el Ramon, un antic venedor del mercat que ara reparteix sort i conversa com a venedor de loteria. I l'Ana, la venedora amb la parada més dolça del mercat.
Tornant a Barcelona, "Gent de mercats i comerços" s'endinsarà al mercat de Sant Andreu i es trobarà amb el Pep, un cuiner "fill del mercat", que ha crescut entre els taulells del mercat. També veurà com es reparteix el temps entre la parada familiar i la de l'Elisenda, cansaladera i veïna de parada. L'Andreu sorprendrà el programa descobrint la relació entre els llibres antics que compra al mercat mateix i la cuina, i sortirà a fer un volt per la plaça del Mercadal, la plaça del mercat de tota la vida. Ara, el Robert i l'Ana del Bar Aparici esperen amb ganes que acabin les obres de rehabilitació. De camí, farà parada en una botiga amb contacte directe amb l'escola de màgia de Hogwarts.
El cinquè episodi acabarà vora el mar, comprant al mercat de Palafrugell amb la Roseta, que, tot i tenir el seu restaurant tancat per la pandèmia, no deixa de visitar el mercat cada setmana. Allà organitzarà una garoinada amb el Jordi, un paradista amb el cor robat per les havaneres. Només hi falta l'Ivan per posar les garoines i preparar una xefla vora el mar, d'aquelles que agraden tant a "Gent de mercats i comerços".
Després de l'emissió del cinquè capítol de la segona temporada, a les 23.00, TV3 recuperarà el cinquè capítol de la primera temporada de "Gent de mercats", que descobrirà els mercats de Sant Antoni i Provençals de Barcelona, i el Mercat Central de Reus.
Unes hores abans, el mateix diumenge al migdia, a les 13.00, es tornarà a emetre un altre capítol de la segona temporada de "Gent de mercats i comerços", dedicat a conèixer de prop els mercats de Salt, Sant Cugat, la Guineueta i les Corts de Barcelona.
La segona temporada
L'any 2020, a causa de la crisi del coronavirus, els mercats alimentaris van ser més essencials que mai. I també la restauració i el petit comerç de barri, especialment afectats per les mesures per afrontar la pandèmia. Aquests sectors són els protagonistes de la segona temporada de "Gent de mercats i comerços", que va tornar el desembre a TV3 amb l'emissió dels dos primers capítols i aquest març ha reprès les emissions amb els quatre episodis restants per explicar com viuen i afronten els efectes de la Covid-19 els professionals dels mercats, de la restauració i dels establiments de proximitat.
En aquesta segona temporada, el programa continua donant veu als pagesos i ramaders amb parada fixa al mercat, als venedors que han decidit començar-hi un negoci o als fills de llargues nissagues, als compradors de tota la vida o bé als nous que han descobert els temples del producte fresc. Amb els protagonistes de cada capítol, visita escenaris com les llotges, on s'abasteixen els peixaters, i racons poc o gens vistos dels mercats, a més de mostrar tota mena de situacions que es donen en aquest plató real que són els mercats.
La docusèrie "Gent de mercats i comerços" està dirigida per la periodista de TV3 Tana Collados, especialista en gastronomia dels Serveis Informatius, que ha treballat temes d'alimentació i cuina en diversos formats televisius, com els programes "30 minuts" i "Cuines". La realització de la docusèrie és de Tània Crosas i la producció executiva, de Xavier Atance.
El programa és una producció de TV3 amb la col·laboració de Benecé Produccions, amb el suport de la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Prodeca, l'Agència de Residus de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
#GentDeMercatsTV3
Avui és notícia
La UE prestarà 90.000 milions d'euros a Ucraïna i deixa de banda els fons russos congelats
Milers de pagesos es manifesten a Brussel·les contra la política agrària europea i el Mercosur
El govern insta Badalona a reobrir l'alberg per als desallotjats del B9 i Albiol s'hi nega
Els escorxadors municipals, la clau per garantir un model ramader i alimentari sostenible
Escorcoll de més de 12 hores al laboratori de l'IRTA-CReSA pel brot de pesta porcina africana