
Cuinem!
La recepta d'estiu de Beti Badia: llenties al curri i altres hits per a la calor
Llenties, burrata i plats fàcils per combatre la calorada sense complicar-se
16/07/2025 - 13.17 Actualitzat 16/07/2025 - 13.17
A la Beti Badia la coneixem per moltes coses: per ser la nostra referent en sexualitat amb "Afers interiors", per la seva proximitat, per trencar tabús, pel seu bon rotllo, pel seu "hola, caris" que ja és patrimoni d'EVA... I ara, també, per les seves receptes d'estiu.
Quan els termòmetres pugen, les ganes de cuinar baixen. Però això no vol dir que hàgim de viure a base de gaspatxo i gelats. Per això us portem alguns dels plats imprescindibles que no poden faltar al vostre menú per als pròxims mesos: ràpids, gustosos i no et faran suar més del compte. És el torn de la sexòloga amb la seva recepta estrella: llenties al curri amb el segell Weti Beti.
Amanides exprés que refresquen l'ànima
Abans d'entrar en matèria, la Beti ens recomana altres combinacions fresquetes molt fàcils (i healthies, també):
- Tàrtar de tomàquet amb burrata. Un clàssic d'estiu ple de color i gust que mai falla.
- Carbassó, tomàquet, formatge feta, cogombre i pesto. "Fàcil, simple i bo", ens ho apuntem i guardem per sempre.
- I si s'hi afegeixen llenties, millor que millor.
La recepta estrella: llenties al curri
Coneguem els ingredients del plat que no pot faltar al menú de la Beti:
- 1 all
- 1 carbassó ratllat
- 1 pastanaga ratllada
- 1 ceba picada a dauets
- 1 pot de llenties cuites
- Llet de coco
- Salsa de soja
- Curri (si és bo, molt millor)
- Opcional: 1 patata pelada i trossejada
Com es fa?
- Daurar l'all a la paella amb un rajolí d'oli.
- Afegir-hi el carbassó, la pastanaga i la ceba i sofregir-ho amb amor.
- Tirar-hi curri al gust. Si ets de les que pensa que "més és millor", endavant.
- Afegir les llenties cuites i cobrir-ho amb llet de coco.
- Abocar-hi un bon raig de salsa de soja per donar-hi més gust. Truc: si la salsa queda massa salada, afegeix la patata pelada i trossejada, que absorbirà l'excés de sal com per art de màgia.
- Deixar que faci xup-xup uns 30 minuts i... voilà! Ja tens la teva recepta estiu-friendly i taper-friendly aprovada per la Beti.
- Pots afegir una miqueta d'arròs per acompanyar.
Consell EVA: guarda'n una ració per a l'endemà. Amb el repòs, el plat queda encara més gustós. I si et sobra llet de coco..., potser pots atrevir-te a fer algun batut tropical de postres o afegir-ne al cafè amb gel.
Avui és notícia
L'acollida de les persones desallotjades del B9 queda en mans d'entitats socials
Ángela Valeiras, la doctora que acull dos joves desallotjats de l'institut B9 de Badalona
Què està en joc a les eleccions a Extremadura: d'una patacada del PSOE a les exigències de Vox al PP
Dos nous intents de robatori en oficines de Correus a Extremadura sense afectar les eleccions
Centenars de treballadors espanyols, explotats laboralment als Països Baixos