Loteria de Nadal 2025
Comicis a Extremadura
Tiroteig a Johannesburg
Dossier Epstein
Tales il·legals arbres
Mort violenta Molins de Rei
Inuncat
Oficines Correus Extremadura
B9 de Badalona
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
Christensen
Girona Atlètic de Madrid
Vinicius

Cuinem!

La recepta d'estiu de Beti Badia: llenties al curri i altres hits per a la calor

Llenties, burrata i plats fàcils per combatre la calorada sense complicar-se

16/07/2025 - 13.17 Actualitzat 16/07/2025 - 13.17

A la Beti Badia la coneixem per moltes coses: per ser la nostra referent en sexualitat amb "Afers interiors", per la seva proximitat, per trencar tabús, pel seu bon rotllo, pel seu "hola, caris" que ja és patrimoni d'EVA... I ara, també, per les seves receptes d'estiu

Quan els termòmetres pugen, les ganes de cuinar baixen. Però això no vol dir que hàgim de viure a base de gaspatxo i gelats. Per això us portem alguns dels plats imprescindibles que no poden faltar al vostre menú per als pròxims mesos: ràpids, gustosos i no et faran suar més del compte. És el torn de la sexòloga amb la seva recepta estrella: llenties al curri amb el segell Weti Beti.  

 

Amanides exprés que refresquen l'ànima 

Abans d'entrar en matèria, la Beti ens recomana altres combinacions fresquetes molt fàcils (i healthies, també): 

  • Tàrtar de tomàquet amb burrata. Un clàssic d'estiu ple de color i gust que mai falla. 
  • Carbassó, tomàquet, formatge feta, cogombre i pesto. "Fàcil, simple i bo", ens ho apuntem i guardem per sempre. 
  • I si s'hi afegeixen llenties, millor que millor. 

 

La recepta estrella: llenties al curri 

Coneguem els ingredients del plat que no pot faltar al menú de la Beti: 

  • 1 all 
  • 1 carbassó ratllat 
  • 1 pastanaga ratllada 
  • 1 ceba picada a dauets  
  • 1 pot de llenties cuites 
  • Llet de coco 
  • Salsa de soja 
  • Curri (si és bo, molt millor) 
  • Opcional: 1 patata pelada i trossejada 

Com es fa? 

  • Daurar l'all a la paella amb un rajolí d'oli. 
  • Afegir-hi el carbassó, la pastanaga i la ceba i sofregir-ho amb amor. 
  • Tirar-hi curri al gust. Si ets de les que pensa que "més és millor", endavant.  
  • Afegir les llenties cuites i cobrir-ho amb llet de coco
  • Abocar-hi un bon raig de salsa de soja per donar-hi més gust. Truc: si la salsa queda massa salada, afegeix la patata pelada i trossejada, que absorbirà l'excés de sal com per art de màgia. 
  • Deixar que faci xup-xup uns 30 minuts i... voilà! Ja tens la teva recepta estiu-friendly i taper-friendly aprovada per la Beti. 
  • Pots afegir una miqueta d'arròs per acompanyar.
Llenties al curri (Pexels)

Consell EVA: guarda'n una ració per a l'endemà. Amb el repòs, el plat queda encara més gustós. I si et sobra llet de coco..., potser pots atrevir-te a fer algun batut tropical de postres o afegir-ne al cafè amb gel.