Loteria Nadal 2025
Arxius Epstein
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Barça Baskonia
Punter Pascual
Joan Laporta

Barcelona

La síndrome de l'afartament ja afecta més persones que l'anorèxia i la bulímia

Els especialistes en trastorns de l'alimentació alerten que augmenten els casos de l'anomenada síndrome de l'afartament. Les persones que presenten aquest trastorn fan ingestes excessives d'aliments de forma intensiva i freqüent com els bulímics, però sense cap mecanisme compensatori posterior. Els experts han alertat que el nombre d'afectats ja supera el de persones que tenen anorèxia i bulímia. Es calcula que un de cada quatre obesos tenen aquest trastorn, segons ha explicat el cap de la unitat de psiquiatria infantil de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Toro, que n'ha realitzat un estudi.

01/10/2008 - 14.14 Actualitzat 01/10/2008 - 15.10

Les persones que pateixen la síndrome de l'afartament fan "afartaments excessius, intensius i freqüents, igual que els bulímics", però a diferència d'aquests no fan compensacions, "és a dir no vomiten, no es laxen, no fan un exercici especial per aprimar-se", ha explicat el cap de psiquiatria infantil del Clínic, Josep Toro. Els especialistes han apuntat que aquest trastorn de l'alimentació és molt similar a la bulímia, però com que després el malalt no adopta mesures dràstiques per no incorporar aquests aliments les persones afectades es van engreixant.

L'estudi sobre les talles, fallit


La Fundació Imatge i Autoestima de Barcelona, que lluita contra aquests trastorns alimentaris, ha criticat que l'estudi antropomètric sobre la població espanyola impulsat pel Ministeri de Sanitat s'hagi quedat en una definició d'estereotips corporals.

Més IVA pels aliments més greixosos

L'augment de l'obesitat és un problema de salut que cada cop preocupa més les autoritats europees. A França, el creixement de l'obesitat infantil ha fet que el govern hagi començat a estudiar la manera de lluitar-hi. Per això s'estan plantejant adaptar l'IVA a les qualitats nutritives dels aliments. Si la proposta tira endavant, les fruites i les verdures, per exemple, tindran un impost més baix que productes més greixosos o calòrics, com les llaminadures.