
Reinventa't amb el "Cuines"
Més enllà del carrot cake: 9 receptes amb pastanaga per llepar-te'n els dits
Avorrida, la pastanaga? Treu-ne el màxim profit amb aquestes receptes!
04/11/2025 - 11.38 Actualitzat 04/11/2025 - 11.39
Pot semblar discreta, però la pastanaga té molt més joc que no imagines. Sana, dolça i plena de betacarotè (amb efecte antioxidant), dona color i textura a qualsevol plat. Encara la veus com "aquella verdura de complement"? Mira aquestes receptes del "Cuines" que et faran canviar d'idea. Som-hi!
Cremes de pastanaga per a tots els gustos
Crema de moniato i pastanaga
Una crema de gust suau i lleugerament dolça, feta amb verdures rostides al forn i brou vegetal. El moniato i la pastanaga hi donen textura i color, mentre que els festucs i les pipes caramel·litzades hi aporten un toc cruixent. Les perles de mozzarella i el cibulet fresc acaben d'arrodonir un plat senzill i equilibrat.
Crema de pastanaga i gingebre
Una crema suau i aromàtica amb un toc de gingebre fresc que potencia el gust dolç de la pastanaga. Es prepara ràpidament i s'hi pot afegir un rajolí d'oli o un punt de iogurt per donar-hi cremositat. Una opció lleugera i reconfortant per a qualsevol moment del dia.
Crema de pastanaga a la taronja
Una crema suau i acolorida, amb el punt cítric de la taronja que ressalta el gust dolç de la pastanaga. Un plat fresc i equilibrat, ideal per servir com a entrant o com a primer plat lleuger.
Plats principals amb pastanaga: molt més que un acompanyament
Crep de pastanaga amb verdures i peix
Unes creps diferents, fetes amb pastanaga triturada dins la massa. Es farceixen amb un sofregit suau de peix, porro i carabassa, i s'hi afegeix un toc de pernil per donar-hi caràcter. Una recepta completa i divertida, perfecta per cuinar en família o per aprofitar verdures que tenim per casa.
Crep de pastanaga
I ja que la cosa va de creps, us en deixem una de feta amb pastanaga cuita barrejada dins la massa. Aquesta versió, amb pernil dolç i formatge fos, és una proposta fàcil i gustosa, ideal per a un sopar lleuger o un berenar salat.
Conill amb patates i pastanaga
Un plat de tota la vida, senzill i gustós, fet amb ingredients que sempre tenim a casa. El conill queda tendre i aromàtic gràcies a la farigola i al vi blanc, mentre que les patates i la pastanaga es torren just al punt dins la fregidora d'aire. Una recepta ràpida, saludable i amb aquell gust casolà que tant ens agrada.
Dolços irresistibles amb pastanaga
Pastís de pastanaga i llavors
Un pastís humit amb gust casolà i aquell punt cruixent de les llavors que el fa irresistible. La pastanaga hi aporta dolçor, els cítrics la desperten i el resultat és d'aquells que et faran dir "només un trosset més".
Pessic de pastanaga
Un d'aquells pastissos que fan diumenge, encara que sigui dimarts. Té la dolçor justa, aquell toc de canyella que reconforta i una textura que fa venir ganes de pessigar-ne un tros més. Boníssim sol o amb una mica de confitura, si vols pecar una mica.
Pastís de pastanaga ràpid
Un pastís de pastanaga ràpid i senzill, de la mà del xef Arnau París. Cremós i suau, amb el toc aromàtic de la canyella i el gingebre, coronat amb mascarpone. Es fa al microones en pocs minuts i són unes postres que sempre deixen amb ganes de repetir.
Qui deia que la pastanaga era avorrida? Amb aquestes receptes del "Cuines", queda clar que pot donar molt més joc del que sembla. Ja saps quina faràs?
Avui és notícia
Els socis d'investidura pressionen Sánchez perquè mogui fitxa pels escàndols que esquitxen el PSOE
Els pescadors catalans podran pescar finalment 143 dies al Mediterrani el 2026
Mor l'actor Héctor Alterio als 96 anys
La variant K de la grip A, protagonista d'una temporada de grip que es preveu excepcional
Jubilar-se abans o després del que toca: quines opcions tens i quins avantatges i inconvenients hi ha