
La polèmica està servida a "Joc de cartes estiu"
"M'esperava una senyora croqueta". Com han de ser les croquetes perfectes?
Marc Ribas ha presenciat la clàssica polèmica sobre el món de les croquetes durant el capítol del millor restaurant del Port Vell de Barcelona de "Joc de cartes estiu". Com han de ser: cremoses i llises, o gustoses i plenes de trossos? Obrim debat!
23/08/2024 - 13.33 Actualitzat 19/09/2025 - 12.19
No hi ha croquetes al gust de tothom. I ja no parlem només de tipus de croquetes, sinó de maneres de fer-les. És millor que la massa sigui ben fina, cremosa i harmònica, o són més bones si hi ha trossos, anarquia i, com diu en Marc Ribas, rock'n'roll? Al restaurant Rooster & Bubbles fan les croquetes de pollastre amb la massa cremosa, mentre que una de les concursants, la Carla, del Brisa, prefereix trobar-s'hi més trossos.
Existeix la resposta correcta a aquesta pregunta? Possiblement, no. Ja ho han comprovat els concursants de "Joc de cartes estiu".
El millor restaurant del Port Vell de Barcelona
En aquest capítol, en Marc Ribas ha anat a Barcelona a buscar el millor restaurant del Port Vell, una zona de la ciutat tan plena de turistes com d'història i d'una tradició marinera que encara es manté.
El primer restaurant on han anat els concursants ha estat La Cala, on els ha atès en Francisco Lorente, director, i l'Edgar Sánchez, relacions públiques. Després han anat al Brisa, amb la Carla Serramitjana i la Mariona Cerdà, directora de comunicació i directora d'esdeveniments, respectivament, com a amfitriones.
L'última parada per buscar el millor restaurant del Port Vell de Barcelona ha estat el Rooster & Bubbles, que porta en Marc Martínez amb l'assessorament de la seva mare, l'Anna Maria Casas, i que està especialitzat en pollastres a l'ast.
Per saber com va anar aquest duel de restaurants, mira el programa sencer.
Les croquetes, qüestió de gustos
Precisament, les croquetes de pollastre a l'ast és el que ha creat tensió entre els concursants, per la manera com estaven fetes, però també per la reacció d'en Marc. La Carla, del restaurant Brisa, no hi ha trobat gaire el gust del pollastre.
"M'esperava una senyora croqueta: una croqueta més de casa, amb trossos, que els notes a dintre i es desfan."
El propietari, en Marc, ha sortit a defensar la manera com les fan al Rooster & Bubbles. Després d'un "no m'enfado mai", li ha respost que a ells els passa a l'inrevés, que sí que els agradaven d'aquella manera, amb la massa més amorosida.
El capítol dedicat al Port Vell de Barcelona està disponible a la plataforma 3Cat. La primera parada és el restaurant La Cala, que ofereix una gastronomia per a tots els públics. La segona, La Brisa, un restaurant a primera línia de mar amb unes vistes espectaculars. En últim lloc, el Rooster and Bubbles, on es versionen els clàssics de les rostisseries de tota la vida. Quin s'emportarà els 3.000 euros?
I tu, com les prefereixes? Sigui de la manera que sigui, aquí sota et deixem les claus per fer unes bones croquetes i 13 idees de receptes.
Avui és notícia
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El preu del porc segueix baixant en picat per evitar excedents i facilitar l'exportació a Europa
S'eleven a 13 els positius per pesta porcina africana, tots dins de la zona afectada