Sílvia Munt Premi Gaudí d'Honor 2026
Rosalía LUX Tour
Nou atac israelià Gaza
ES-Alert dana
Federica Mogherini
Matthew Perry
Mundial 2026 Trump
Veritats i mentides immigració
Origen pesta porcina
Ajuts cotxe elèctric
Fira de Guadalajara
Manga Barcelona
Flick Barça prèvia Betis
Eric Garcia renova Barça
Hugo Mallo abús sexual

Sorpresa a la cuina!

Moment surrealista a "Joc de cartes estiu": una tapa de vàter a la cuina deixa de pedra els concursants

Marc Ribas es va veure obligat a anar a demanar explicacions als propietaris

29/08/2025 - 12.44 Actualitzat 19/09/2025 - 12.19

La recerca de la millor terrassa del Maresme a "Joc de cartes estiu" ha acabat convertint-se en un capítol de memòria col·lectiva. I no pas per les vistes al mar ni pels plats més estivals, sinó per un objecte surrealista que ha deixat tant els concursants com els espectadors sense paraules: una tapa de vàter amagada a la cuina d'un restaurant. Sí, ho heu llegit bé.

La tapa de vàter que va deixar bocabadats els concursants

La primera parada del programa va ser al Bar Martínez de Mataró, on Aya El Kebdani i Carles Moyà van presentar la seva proposta de pica-pica sporty chic. Tot anava com havia d'anar fins que, en l'habitual inspecció de la cuina, va aparèixer l'element estrella: una tapa de vàter darrere del rentavaixella.

Les reaccions dels altres concursants ho diuen tot: "No ho vull ni veure", "Se te'n van les ganes de menjar". Per acabar-ho d'adobar, també hi havia mosques al sostre, aliments mal conservats i un pastís de formatge fora de la nevera. El càstig va ser immediat: 2 punts sobre 10 a la cuina i un suspens generalitzat que els va deixar últims.

Quan els competidors van explicar a Marc Ribas què havien vist a la cuina, el presentador no va poder evitar anar a buscar explicacions. I la justificació va ser, realment, de traca:

"Va venir el tècnic a arreglar el rentaplats i ens va posar una tapa nova al vàter, i l'altra la devia guardar aquí."

Una justificació que no va fer res més que deixar tothom amb cara de "De debò?"

L'Ambient de Sant Vicenç: cuina de fusió, aranya inclosa i premi a "Joc de cartes estiu"

El segon restaurant en competició, el Restaurant Ambient de Sant Vicenç de Montalt, amb Míriam Artés i Sergi Tramuns al capdavant, va captivar els concursants amb la seva cuina mediterrània de fusió i unes presentacions que ja convidaven a tastar-ho tot. La carta era llarga, amb opcions per a tots els gustos, i els plats destacaven per l'equilibri de sabors i la frescor dels ingredients.

Tot i sopar amb pols i una aranya passejant-se per una de les taules, els concursants van valorar molt positivament tant el menjar com l'atenció del servei.

Al final, el premi de 3.000 € va acabar a les seves mans, la qual cosa demostra que, a vegades, fins i tot els detalls més surrealistes no poden amb una cuina que convenç.

 

El Cobalto del Masnou: cuina tropical amb alguns peròs

La terrassa més nova del Maresme, El Cobalto del Masnou, amb Sergio Martínez i Camilla Cofano al capdavant, va sorprendre amb la seva cuina de fusió tropical, catalana i italiana i unes vistes que van merèixer aplaudiments immediats. Però els rivals --com sempre, amb ull crític-- no van ignorar alguns detalls: plats passats, pa sec i unes postres que fins i tot van fer aixecar les celles a Marc Ribas.

El servei tampoc va convèncer i el preu va ser un altre motiu de crítica. La nota mitjana va ser d'un 5,3, amb dos suspensos que van enfonsar la puntuació i deixar clar que, a "Joc de cartes", no només es valora el menjar.

 

Estratègia i ganivets volant a la confrontació final

A la confrontació final, tots tres restaurants es van trobar cara a cara per defensar les seves puntuacions. Com sempre, van volar els ganivets, les crítiques van ser punyents, i les cares llargues, inevitables.

La Camilla no va poder contenir-se: "És molt decebedor per mi i em dol. Tots els clients em diuen que flipen, per això no m'ho crec."

La Míriam estava astorada amb l'estratègia dels rivals: "Perdó, però és que estic flipant. No heu tingut ni un mínim de comprensió en res."

Marc Ribas va haver de posar ordre i preguntar als del Restaurant Ambient si estaven tranquils amb les notes baixes que havien posat. I sí: primer lloc i orgullosos, sense una arruga a la consciència. Al final, van guanyar ells, mentre que El Cobalto es va quedar amb el plat estrella.