
Les receptes de "Cuines"
Mones de Pasqua casolanes amb receptes de xef
Una mona de mantega, de xocolata, de melmelada, de formatge i xocolata, de briox amb ous durs... Quina us agrada més a casa? Si Dilluns de Pasqua no perdoneu la mona, la podeu fer amb alguna de les receptes que s'han cuinat a TV3
Anna Garcia Lozano
22/03/2024 - 07.10 Actualitzat 22/03/2024 - 08.05
Receptes de mones de Pasqua
Una mona de Pasqua clàssica, però amb un toc especial. Marc Ribas i Lildami la fan a quatre mans.
Una de les maneres perquè un padrí o padrina triomfi Dilluns de Pasqua és apostar per una mona de xocolata.Dues xefs ens ajuden a preparar-la: Gessamí Caramés i Paula Alòs.
Mona de Pasqua de formatge i xocolata
Marc Ribas proposa una mona molt original, de formatge i xocolata. La prepara amb dos personatges molt especials del SX3: el Riff i el Flat de "Rat Rank".
Si voleu provar una mona diferent, Marc Ribas ens proposa un pastís original, de llimona. El prepara amb un personatge molt especial, el Mic.
Ben acompanyat de dos nens, Marc Ribas fa aquest pessic de mona de xocolata. Una base amb cacau, recoberta de xocolata i coronada amb un ou.
El Víctor Gonzalo i la Sofia Janer fan una mona tipus Sara. Ben farcida de crema de mantega i ametlles laminades. I amb ous de xocolata amb sorpresa!
Mona amb ametlles i xocolata (sense gluten)
És la recepta que Gessamí Caramés va fer des de casa per a "Tot es mou" els dies de confinament. Un punt a favor: el pa de pessic no porta ni llevat ni farina! Utilitza farina d'ametlla i això la fa apta per a dietes sense gluten. És una mona tipus Sara que la Gessamí modifica posant xocolata blanca per no abusar de la mantega.
Marc Ribas prepara una mona de les més tradicionals: de brioix amb ous durs i una mica de xocolata. Compta amb l'ajuda de Manel Vives de "Ja tho faràs" per decorar-la.
Fer un ou de Pasqua pot semblar complicat, però amb una mica de paciència i dos trucs de Marc Ribas, la cosa se simplifica molt.
Una altra mona amb la xocolata com a protagonista és que la que va fer Armand Garcia, de la pastisseria Boguñá, a "Cuines". Una mona trufada decorada amb una cobertura de xocolata.
Els amants de la xocolata tenen moltes opcions per triar. Aquesta mona és la que va fer el pastisser Ramon Morató de la fàbrica Chocovic a "Cuines".
Mona tradicional (pasta de moda)
Amb la recepta que la Rosa Balsebre, del Forn de Baix, va fer a "Cuines" fa uns quants anys podem fer aquesta mona tradicional per al Dilluns de Pasqua.
Les mones de "Dolça Catalunya"
El programa "Dolça Catalunya" va dedicar un dels seus capítols a les mones de Pasqua i va explicar com fer-ne de dos tipus diferents. Antoni Bellart ens va donar les receptes de la mona de Sara i la xocolata. També va explicar com podem fer una casa de xocolata.
Avui és notícia
Publicat el Dossier Epstein: milers de documents de la xarxa pedòfila de l'empresari amic de Trump
20 municipis rebran 233 milions de la llei de barris: quins són i a què destinaran els diners
Relators de l'ONU denuncien el "tracte cruel i degradant" del desallotjament del B9 de Badalona
L'Ajuntament de Badalona fa fora les desenes de persones acampades davant el B9
Ordeig diu que els experts europeus no veuen per ara indicis que la pesta porcina sortís de l'IRTA-CReSA