
Mor Moncho Neira, fundador de la marisqueria Botafumeiro i del grup Moncho's
D'origen gallec, va fer la major part de la seva carrera gastronòmica a Catalunya
Redacció
05/10/2025 - 17.14 Actualitzat 05/10/2025 - 17.44
Moncho Neira, fundador del restaurant Botafumeiro i del grup Moncho's ha mort aquest diumenge a Barcelona, segons ha informat el restaurant en un comunicat a les xarxes socials.
L'empresari, nascut a Pol, a Lugo, va dedicar la seva vida a la restauració des de Catalunya.
En el comunicat, se'l recorda com un home "apassionat, visionari i generós que va dedicar la seva vida a fer feliços els altres a través de la seva feina" des de la marisqueria que va obrir el 1975 al carrer Gran de Gràcia de Barcelona, un clàssic de la ciutat, i després amb l'ampliació de tot el grup, que ha arribat a tenir una quinzena de restaurants.
Avui és notícia
Gossos i drons: així treballen els Agents Rurals per detectar casos de pesta porcina africana
Any horrible de la ramaderia: què explica la conjunció de dermatosi, pesta porcina i grip aviària
Com es treballa a l'IRTA-CReSA, el laboratori en el punt de mira de la pesta porcina africana
Reintroduir el llop per controlar la població de senglars? L'opinió d'ecologistes i ramaders
La mirada de quatre mestres sobre el sistema educatiu: "No podem atendre amb dignitat"