Loteria Nadal 2025
Arxius Epstein
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Barça Baskonia
Punter Pascual
Joan Laporta

Productes de temporada

És temps de maduixes: onze receptes per aprofitar-les al màxim

Els maduixots ja fa dies que acoloreixen les fruiteries de casa nostra, la primavera és la millor època d'aquesta fruita que té moltes propietats i molt poques calories, i que ofereix un munt de possibilitats a la cuina

03/05/2024 - 10.30 Actualitzat 19/09/2025 - 12.19

La temporada dels maduixots és la primavera, toti que els hivernacles han aconseguit que ara ja els puguem trobar a les botigues gairebé tot l'any. A la cuina es fan servir majoritàriament en postres, però també en pode fer gaspatxo, salses... Carme Ruscalleda a "Tot es mou". 

 

Un altre aspecte important a tenir en compte quan parlem de maduixes és com cal  rentar-les. El cuiner Raul Balam Ruscalleda confessa que es posa molt nerviós quan veu com molta gent neteja les maduixes i ens explicava amb detall com fer-ho bé:

 

 

 

Receptes amb maduixes
 

 

 

El vessant saludable de les maduixes

Cal tenir en compte que, a part de destacar per les seves propietats gastronòmiques, els maduixots també destaquen pel seu vessant saludable. I és que són un dels aliments amb més propietats antioxidants. Van bé per prevenir malalties cardiovasculars o de tipus oncològic. A més a més, aporten vitamina C, imprescindible per protegir el sistema immunològic. També ajuden a absorbir millor alguns minerals. La doctora Pilar Senpau, especialista en nutrició, aprofundia en aquestes bondats al programa "Benvinguts a l'hort".