Loteria Nadal 2025
Arxius Epstein
Inuncat
Selectivitat 2026 (PAU)
Bustos cas Mercuri
Sumar PSOE
B9 de Badalona
Shein
Sospitós Universitat de Brown
UE Ucraïna fons russos congelats
Ordeig IRTA-CReSA
Incendi Hospitalet de Llobregat
Barça Baskonia
Punter Pascual
Joan Laporta

DIJOUS GRAS

Per Dijous Gras, afartem-nos de botifarra d'ou!

Maria Nicolau ens explica d'on ve la tradició de menjar botifarra d'ou just el dia que comença el Carnestoltes

27/02/2025 - 13.44 Actualitzat 19/09/2025 - 12.23

Carnaval és temps de disbauxa i excessos abans que arribi la Quaresma, aquelles setmanes de restriccions que --algú encara recorda-- mantenen viva la tradició de la purificació.

Però abans d'aquest període d'abstinència, arriba el moment d'afartar-se com si s'hagués d'acabar el món!

"Carnestoltes arrenca el Dijous Llarder amb aquesta fartanera"

"El Dijous Gras, botifarra menjaràs". La dita ho diu ben clar i, sense desmerèixer la truita o la coca de llardons, la xef Maria Nicolau corona la botifarra d'ou com a reina del Dijous Llarder.

"Agafem tot el que queda de la matança del porc i ens ho mengem!"

I per què botifarra d'ou? Perquè ara és temporada d'ous! Si parem atenció, totes les festes que hi ha ara giren al voltant de l'ou: la crema de Sant Josep, l'ou de Pasqua, la mona...

Sigui amb botifarra o sense, bon Dijous Llarder!