
DIJOUS GRAS
Per Dijous Gras, afartem-nos de botifarra d'ou!
Maria Nicolau ens explica d'on ve la tradició de menjar botifarra d'ou just el dia que comença el Carnestoltes
27/02/2025 - 13.44 Actualitzat 19/09/2025 - 12.23
Carnaval és temps de disbauxa i excessos abans que arribi la Quaresma, aquelles setmanes de restriccions que --algú encara recorda-- mantenen viva la tradició de la purificació.
Però abans d'aquest període d'abstinència, arriba el moment d'afartar-se com si s'hagués d'acabar el món!
"Carnestoltes arrenca el Dijous Llarder amb aquesta fartanera"
"El Dijous Gras, botifarra menjaràs". La dita ho diu ben clar i, sense desmerèixer la truita o la coca de llardons, la xef Maria Nicolau corona la botifarra d'ou com a reina del Dijous Llarder.
"Agafem tot el que queda de la matança del porc i ens ho mengem!"
I per què botifarra d'ou? Perquè ara és temporada d'ous! Si parem atenció, totes les festes que hi ha ara giren al voltant de l'ou: la crema de Sant Josep, l'ou de Pasqua, la mona...
Sigui amb botifarra o sense, bon Dijous Llarder!
Avui és notícia
Publicat el Dossier Epstein: milers de documents de la xarxa pedòfila de l'empresari amic de Trump
20 municipis rebran 233 milions de la llei de barris: quins són i a què destinaran els diners
Relators de l'ONU denuncien el "tracte cruel i degradant" del desallotjament del B9 de Badalona
L'Ajuntament de Badalona fa fora les desenes de persones acampades davant el B9
Ordeig diu que els experts europeus no veuen per ara indicis que la pesta porcina sortís de l'IRTA-CReSA