Netflix Warner HBO
Frank Gehry
Pesta porcina africana
Operació sortida
Concerts Rosalía Lux
Assassinat d'Abu Shabab
Sandro Giacobbe
Servei militar Alemanya
Cas Helena Jubany
Portes obertes Parlament
Pla Moves III
Betis - Barça
Ferran Torres
Busquets Alba MLS

Recepta 100% "Cuines"!

Coulant de panellets per la Castanyada? El Marc Ribas i les seves filles et posen a prova

El xef del "Cuines" fusiona tradició i creativitat amb una recepta sorprenent perfecta per fer amb els més petits de la casa

30/10/2025 - 16.30 Actualitzat 30/10/2025 - 19.22

Al "Cuines", la Castanyada sempre ve amb sorpresa. Aquest cop el Marc Ribas ha tornat als fogons amb dues ajudants molt especials: l'Ona i la Sira, les seves filles. Fa tres anys ja van preparar plegats uns panellets brutals, però aquesta vegada han anat un pas més enllà per reinventar-los. 

El resultat? Un coulant de panellets. Sí, sí, ho has llegit bé: les famoses postres franceses amb un toc molt nostre. El xef capgira la recepta amb una proposta tant original com deliciosa. Si només de sentir-ho ja se t'ha fet la boca aigua, agafa el davantal, perquè aquesta recepta de Castanyada promet.  

Un coulant amb un toc molt nostre!

Les postres estrella a can Ribas 

"Cada any fem els mateixos panellets i hem de ser creatius", diu el Marc en aquest especial del "Cuines" amb les seves nenes. La fórmula és fàcil: ajuntar els coulants, que els encanten, i els panellets, un clàssic de temporada. 

La idea entusiasma l'Ona --d'onze anys-- i la més petita, la Sira --de set--, que no triguen a arremangar-se i posar-se mans a l'obra amb aquest espectacular coulant de panellets.  

És un moment compartit entre pare i filles perfecte per descobrir la faceta de pare del cuiner. Veiem un Marc Ribas diferent del xef exigent i dur de "Joc de cartes". En aquesta recepta compartida és proper, sensible i inclús entranyable.  

Coulant de panellets: perfecte per cuinar en família 

Entre pinyons, ametlles i molt bon humor, el Marc Ribas i les seves filles demostren que cuinar en família és la millor manera de celebrar aquesta data tan assenyalada. 

Mentre el xef explica on està la clau per aconseguir la textura màgica del coulant, una s'encarrega de tallar la mantega i l'altra remena l'olla amb cura. Són moments de complicitat que es converteixen en tota una lliçó de treball en equip i que resumeixen perfectament l'esperit del "Cuines". 

Marc Ribas cuinant amb les seves filles Ona i Sira al plató del "Cuines"

Com quan la Sira diu amb tota la convicció del món que "el secret perquè el menjar surti bé és fer-lo amb amor i amb calma". O quan l'Ona parla de la màgia del coulant, aquell moment "quan l'obres i en surt tot el farcit". 

Amb paciència, tots tres donen forma als coulants. Quan arriba el moment de tastar-los, la crema de pinyons comença a vessar lentament: "Sembla una cascada!", diu la Sira. Pura màgia!  

Un coulant ple de màgia

Com fer el coulant de panellets? El pas a pas 

Si t'ha picat la curiositat i vols provar aquesta dolça combinació a casa, et deixem amb el resum dels passos per preparar el coulant de panellet. El millor de tot: és més fàcil del que sembla! 

  1. Talla la mantega a daus i fon-la a foc suau, sense que bulli. 
  2. Tritura els pinyons torrats fins a obtenir-ne una pasta. 
  3. Barreja la pasta amb la mantega fosa (un cop estigui freda) i reserva-la fora de la nevera perquè no es qualli. 
  4. Separa 4 rovells de les clares, afegeix-hi el sucre i remena amb suavitat perquè no hi entri aire. 
  5. Incorpora 4 ous més, bat i integra a poc a poc la barreja de pinyons i mantega. 
  6. Afegeix la farina d'ametlla i barreja suaument fins a obtenir una massa homogènia. 
  7. Deixa reposar la massa dues hores a la nevera dins una mànega pastissera. 
  8. Omple els motlles fins a tres quarts i posa-hi pinyons i sucre llustre al damunt. 
  9. Posa'ls al forn uns 12 minuts a 180 ºC, deixa'ls reposar abans de desemmotllar-los i... Ual·la! 

El resultat són unes postres tendres i aromàtiques, amb el gust dels panellets i l'encant d'un coulant acabat de fer. La prova definitiva que la cuina de la Castanyada pot ser tradicional i innovadora alhora! T'hi animes?