Del 16 al 18 de novembre es va disputar a Barcelona (dins de l' Smart City Expo ) una altra edició de l' Autonomous Driving Challenge , organitzada per SEAT , el Grup Volskwagen ( CARNET) i l' IRI-UPC .
És un concurs gimcana de programació de vehicles autònoms a escala 1:8 en què els equips participants han de superar diverses proves d'orientació, situació, velocitat o habilitat en la circulació en un circuit de 12 x 12 metres.
El 17 i 18 de novembre, la CCMA, en l'àmbit del projecte ViVIM, va emetre la competició amb una emissió especial multicàmera 360º en directe que va oferir als usuaris l'oportunitat de traslladar-se dins el circuit i visualitzar les proves en primera persona.
Ara, els usuaris poden veure la singular retransmissió enregistrada per la CCMA, realitzada conjuntament amb alumnes de l'escola Thau de Barcelona, que van actuar com a equip de producció, narració i retransmissió de les proves.
Volem saber la teva opinió!
Si has pogut veure aquesta cursa de cotxes autònoms, ens interessa molt la teva opinió, per saber com ha anat aquest pilot i poder millorar futures experiències del projecte ViVIM.
Què és el projecte ViVIM?
El projecte ViVIM (Visió per computador per Vídeo Immersiu Multiplataforma) crea un nou format audiovisual basat en vídeo omnidireccional. Es pot veure tant en dispositius de realitat virtual com en tauletes o el televisor tradicional.
El projecte s'enfoca a la producció de vídeo en diferit i a la producció en directe. Per fer-ho, cal adaptar la tecnologia i el llenguatge cinematogràfic perquè tingui en compte les possibilitats de les pantalles immersives. Es vol potenciar l'impacte del projecte perquè tingui una incidència en l'ecosistema dels creadors, distribuïdors i consumidors de contingut.
El consorci del projecte està format per i2Cat, que coordina el projecte, el Centre de Visió per Computador (CVC), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Visyon i Eurecat.
La participació de TV3 consisteix en l'aportació dels requeriments tècnics i artístics, així com la definició de les eines que permetran potenciar la creació, distribució i consum de continguts audiovisuals immersius i interactius. Alhora, TV3 també col·labora en la coordinació, el desplegament i l'execució dels pilots del projecte, oberts al consum públic, que ajuden a analitzar i mesurar els resultats amb l'objectiu de maximitzar l'impacte en el sector audiovisual.
Què és el CARNET Autonomous Driving Challenge?
L'Autonomous Driving Challenge és un concurs adreçat a estudiants d'universitats de l'estat amb formació tècnica en robòtica, interessats a desenvolupar la tecnologia del cotxe del futur. Els participants desenvolupen funcions de conducció totalment automatitzades, així com les arquitectures de programari necessàries. Aquest desenvolupament és aplicable i escalable a algoritmes de conducció autònoma de la vida real i proporciona als estudiants la capacitat de formar part de la creació d'aquest futur concepte de mobilitat.
El projecte va començar el febrer passat, quan els estudiants van rebre una maqueta del vehicle a escala 1:8 per iniciar el repte, amb xerrades tecnològiques d'experts en robòtica per garantir que tots els participants tinguessin el mateix punt de partida. El model de cotxe, desenvolupat exclusivament per a la competició, té una unitat de CPU integrada, un conjunt de sensors i sistemes integrats de biblioteca LINUX Robotic OS.
Els equips d'estudiants han desenvolupat durant els últims nou mesos la seva solució de programari, amb l'objectiu de permetre als cotxes moure's de manera autònoma per la ciutat.
Per què hem triat un grup de noies de l'escola Thau per fer la retransmissió?Des de la CCMA hem volgut transmetre aquesta competició amb un format de producció original i, alhora, reivindicatiu: als estudis tecnològics hi ha encara una presència de noies inferior a la de nois. Per això hem proposat aquesta acció a noies d'edats preuniversitàries de l'escola Thau, amb una base de coneixement audiovisual i tecnològic, de ser les transmissores d'aquest esdeveniment protagonitzat per universitaris.
Els pilots del projecte ViVIM
Al llarg del projecte ViVIM es programen diversos pilots en què es mostren els resultats i avenços del projecte, alhora que permet recollir els comentaris i requeriments dels usuaris finals per millorar-ne els propis resultats i l'impacte d'aquests en el món audiovisual.
Els usuaris poden accedir també al pilot 1 del projecte ViVIM , que proposa viure una experiència virtual única: viatjar en el temps amb un ascensor virtual que et transportarà als moments més emblemàtics de la història de la TV3, des dels inicis.