El 30 d'octubre, lliurament d'ajudes a la recerca en càncer
La fundació fa la inversió anual en recerca més gran de la seva història gràcies als 15 milions d'euros recaptats en l'última edició del programa
96 equips líders en la recerca del càncer rebran finançament de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio per dur a terme 43 projectes d'investigació d'excel·lència. Un impuls decisiu en la investigació oncològica, possible gràcies a un marcador històric que donarà lloc a eines noves de prevenció i de diagnòstic i a tractaments més eficients per augmentar la qualitat i l'esperança de vida de les persones amb càncer.
La fundació lliurarà els diplomes acreditatius als equips guardonats demà, 30 d'octubre, a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya, en un acte presidit per les conselleres de Presidència i de Salut, Meritxell Budó i Alba Vergés. L'acte comptarà també amb la presència de Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3; de Joan Sala, president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears; de Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, i de Robert Fabregat, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut. Els periodistes Gemma Nierga, Ramon Gener i Roger Escapa, que van ser els presentadors de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio el 2018, conduiran la jornada científica.
Els 15 milions d'euros recaptats en l'edició 2018 de La Marató permetran a la fundació, a més de sensibilitzar la societat sobre el càncer, fer la inversió anual més gran en recerca de la seva història. Els 96 equips premiats treballaran durant els pròxims tres anys per trobar respostes al càncer, una malaltia que, malgrat els grans avenços fets en els últims anys, continua tenint una incidència molt alta: un de cada dos homes i una de cada tres dones en tindran al llarg de la vida.
En 27 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ha impulsat 872 projectes de recerca, en els quals han intervingut 8.000 investigadors que han aportat avenços notables en la salut del conjunt de la societat.