Amanida de tomàquet amb crema de formatge d'ovella, olivada i alfàbrega
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Martina Puigvert
- Dificultat: Baixa
- Restaurant: Les Cols (Olot)
INGREDIENTS
Tomàquets de diferents varietats
Olives negres
Formatge d'ovella
Crema de llet
Alfàbrega
Oli d'oliva
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Comencem preparant la crema de formatge que servirà de base del plat.
- Per fer-ho, posem a bullir crema de llet i quan arrenqui el bull la retirem del foc i hi incorporem la mateixa quantitat de formatge ratllat. Hem fet servir formatge d'ovella, en concret Mas Farró de la Vall de Bianya.
- Ho remenem perquè es barregin bé i li acabem de donar textura de maionesa amb la batedora.
- Fem una olivada amb olives negres. Els traiem l'os i les triturem amb la batedora o el robot de cuina amb la seva mateixa aigua i oli d'oliva.
- Una vegada les olives tinguin textura de pasta, les passem pel colador xinès perquè ens quedi una pasta ben fina.
- Per a l'oli d'alfàbrega, emulsionem unes quantes fulles amb oli d'oliva i una mica d'aigua.
- Escaldem els tomàquets en aigua bullent uns 30 segons, els passem per l'aixeta, els pelem i els posem en un bol amb aigua freda i gel per tallar la cocció.
- Emplatem l'amanida amb la crema de formatge de base, el tomàquet sense pell sencer i amb uns altres tomàquets més petits, tipus cirerols. Alguns d'aquests tomaquets els hem caramelitzat en una paella a foc molt lent amb el seu mateix sucre (els traiem la pell quan siguin gairebé cuits).
- Ho salpebrem, hi afegim un rajolí d'oli o i l'acompanyem d'unes flors (de cogombre, de rosa, de sàlvia....), l'olivada i l'oli d'alfàbrega i una mica d'alfàbrega en fulla.
- Acabem d'amanir el plat amb aigua de tomàquet, que es fa amb pure de tomàquet congelat. Després, filtrem l'aigua que deixa anar al descongelar-se sobre un drap de cuina molt fi.
- Altres propostes amb tomàquet serien una melmelada de tomàquet, feta a foc molt lent amb tomàquets de l'hort, una mica de ratlladura i una mica de sucre, no gaire, uns 250 grams per quilo de tomàquets.
- Es pot acompanyar d'un Bloody Mary sense alcohol, fet amb suc de tomàquet, sal, pebre, una mica d'oli i unes gotes de salsa picant.