Amanida de tomàquet amb crema de formatge d'ovella, olivada i alfàbrega

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Martina Puigvert
  • Dificultat: Baixa
  • Restaurant: Les Cols (Olot)

INGREDIENTS

  • Tomàquets de diferents varietats

    Olives negres

    Formatge d'ovella

    Crema de llet

    Alfàbrega

    Oli d'oliva

    Sal

    Pebre

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant la crema de formatge que servirà de base del plat. 
  2. Per fer-ho, posem a bullir crema de llet i quan arrenqui el bull la retirem del foc i hi incorporem la mateixa quantitat de formatge ratllat. Hem fet servir formatge d'ovella, en concret Mas Farró de la Vall de Bianya. 
  3. Ho remenem perquè es barregin bé i li acabem de donar textura de maionesa amb la batedora.
  4. Fem una olivada amb olives negres. Els traiem l'os i les triturem amb la batedora o el robot de cuina amb la seva mateixa aigua i oli d'oliva.
  5. Una vegada les olives tinguin textura de pasta, les passem pel colador xinès perquè ens quedi una pasta ben fina.
  6. Per a l'oli d'alfàbrega, emulsionem unes quantes fulles amb oli d'oliva i una mica d'aigua.
  7. Escaldem els tomàquets en aigua bullent uns 30 segons, els passem per l'aixeta, els pelem i els posem en un bol amb aigua freda i gel per tallar la cocció.
  8. Emplatem l'amanida amb la crema de formatge de base, el tomàquet sense pell sencer i amb uns altres tomàquets més petits, tipus cirerols. Alguns d'aquests tomaquets els hem caramelitzat en una paella a foc molt lent amb el seu mateix sucre (els traiem la pell quan siguin gairebé cuits). 
  9. Ho salpebrem, hi afegim un rajolí d'oli o i l'acompanyem d'unes flors  (de cogombre, de rosa, de sàlvia....), l'olivada i l'oli d'alfàbrega i una mica d'alfàbrega en fulla. 
  10. Acabem d'amanir el plat amb aigua de tomàquet, que es fa amb pure de tomàquet congelat. Després, filtrem l'aigua que deixa anar al descongelar-se sobre un drap de cuina molt fi.
  11. Altres propostes amb tomàquet serien una melmelada de tomàquet, feta a foc molt lent amb tomàquets de l'hort, una mica de ratlladura i una mica de sucre, no gaire, uns 250 grams per quilo de tomàquets. 
  12. Es pot acompanyar d'un Bloody Mary sense alcohol, fet amb suc de tomàquet, sal, pebre, una mica d'oli i unes gotes de salsa picant. 
Anar al contingut