Bacallà de Quaresma
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Núria Solé Fígols
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pi (el Vendrell)
INGREDIENTS
- 1 kg de bacallà dessalat
- 6 alls
- 4 carxofes
- 2 ous durs
- farina
- 1 copa de xerès sec
- sal
- 1 clau d'olor
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 1 truita de mongetes seques de 2 ous
- 30 g d'ametlles
- 1/2 l d'aigua
- oli
- pebre negre
- 1 llesca de pa fregit
- 1 fulla de llorer
PREPARACIÓ
- El dia abans de fer el plat, i a fi de dessalar el bacallà, poseu-lo en remull amb aigua, una aigua que haureu de canviar 4 vegades.
- Un cop tingueu el bacallà dessalat, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli roent.
- Pel que fa a les carxofes, talleu-les i deixeu-les una estona amb aigua i llimona per tal que no quedin negres. Després, enfarineu-les i fregiu-les en la mateixa paella en què heu fregit el bacallà.
- Per fer el sofregit, comenceu daurant la ceba picada, però no tota, perquè n'heu de reservar una mica per a la picada.
- Un cop la ceba estigui ben rossa, tireu-hi els tomàquets, sense pells ni llavors i tallat a trossos petits. Poseu-hi també sal, pebre negre i una fulla de llorer.
- Quan el tomàquet ja estigui una mica fet, tireu-hi una copa de xerès sec i deixeu que redueixi. El següent pas serà afegir-hi una cullerada farina per espessir el sofregit. Remeneu-ho un parell de vegades, poseu-hi una mica d'aigua i deixeu que vagi fent-se una estona més.
- Mentrestant, feu una picada amb sal, ametlles, 1 clau d'olor i una llesca de pa fregit.
- Un cop tingueu tots aquests ingredients ben picats, passeu per la paella la ceba que us ha quedat i els alls, poseu-los al morter, i seguiu fent la picada.
- Quan tingueu la picada a punt, aboqueu-la a la paella on teniu el sofregit, barregeu-ho bé i manteniu-ho uns minuts més al foc. Si veieu que el sofregit queda massa espès, diluïu-lo amb una mica d'aigua.
- A part, poseu el bacallà, les carxofes, els ous durs i la truita de mongetes en una cassola de fang, cobriu-ho amb el sofregit, feu-ho coure uns 5 minuts, i ja tindreu el plat a punt.