Bombons de xocolata i praliné d'avellanes

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • 375 g praliné d'avellanes (avellanes caramel·litzades i molt ben triturades amb un robot) es pot fer amb qualsevol fruit sec que ens agradi. Si no es vol caramel·litzar es pot fer amb una pasta de fruit sec.
  • 120 g sucre
  • 120 g rovell d'ou
  • 700 ml nata
  • 600 ml nata semimuntada
  • 6 fulls de gelatina
  • FARCIT DELS  BOMBONS
  • (s'ha de preparar el dia abans)
  • 12 bombons
  • 20 ml oli de gira-sol

PREPARACIÓ

FARCIT DELS BOMBONS

  1. Agafem bombons d'avellana petits per fer l'interior dels bombons (similars al que estem fent) i els triturem amb un robot o braç elèctric per fer-ne una pasta cruixent.
  2. Hi afegim un pèl d'oli per amorosir la pasta. Ha de quedar com una crema.
  3. Ho posem en un motlle i el congelem 

 

CAPA EXTERIOR DELS BOMBONS

  1. Posem els 6 fulls de gelatina a remullar, amb aigua molt freda.
  2. Fem el praliné d'avellanes triturant molt bé les avellanes caramel·litzades amb un robot. No es pot fer amb un braç elèctric perquè no té prou força i es faria malbé. Ha de quedar una crema fina.
  3. Posem la nata en un cassó i l'escalfem.
  4. Preparem la crema anglesa barrejant els rovells d'ou i el sucre. Ho posarem dins d'un bol i ho remenarem bé fins que quedi blanquinós.
  5. En aquest mateix bol hi afegim la nata calenta. Remenem i ho tornem a abocar tot al cassó on hem escalfat la nata perquè s'escalfi tot junt. No ha de bullir. 
  6. Traiem els fulls de gelatina de l'aigua i els escorrem fins que no quedi gens d'aigua. Els afegirem a la crema anglesa.
  7. Aboquem la crema anglesa sobre la crema d'avellanes caramel·litzades. Remenem i ho deixem refredar.
  8. Muntem la nata de manera molt lleugera. S'ha de bellugar una mica i no arribar a punt de neu.
  9. Barregem la nata muntada amb la crema anglesa i la pasta d'avellanes caramel·litzada, quan estigui a temperatura ambient.
  10. Muntarem els bombons en uns motlles. Posarem primer el farcit de la nevera i per sobre la capa exterior del bombó.
  11. Ho deixem tot a la nevera mínim 24 hores.
Anar al contingut