Bombons de xocolata i praliné d'avellanes
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
- 375 g praliné d'avellanes (avellanes caramel·litzades i molt ben triturades amb un robot) es pot fer amb qualsevol fruit sec que ens agradi. Si no es vol caramel·litzar es pot fer amb una pasta de fruit sec.
- 120 g sucre
- 120 g rovell d'ou
- 700 ml nata
- 600 ml nata semimuntada
- 6 fulls de gelatina
- FARCIT DELS BOMBONS
- (s'ha de preparar el dia abans)
- 12 bombons
- 20 ml oli de gira-sol
PREPARACIÓ
FARCIT DELS BOMBONS
- Agafem bombons d'avellana petits per fer l'interior dels bombons (similars al que estem fent) i els triturem amb un robot o braç elèctric per fer-ne una pasta cruixent.
- Hi afegim un pèl d'oli per amorosir la pasta. Ha de quedar com una crema.
- Ho posem en un motlle i el congelem
CAPA EXTERIOR DELS BOMBONS
- Posem els 6 fulls de gelatina a remullar, amb aigua molt freda.
- Fem el praliné d'avellanes triturant molt bé les avellanes caramel·litzades amb un robot. No es pot fer amb un braç elèctric perquè no té prou força i es faria malbé. Ha de quedar una crema fina.
- Posem la nata en un cassó i l'escalfem.
- Preparem la crema anglesa barrejant els rovells d'ou i el sucre. Ho posarem dins d'un bol i ho remenarem bé fins que quedi blanquinós.
- En aquest mateix bol hi afegim la nata calenta. Remenem i ho tornem a abocar tot al cassó on hem escalfat la nata perquè s'escalfi tot junt. No ha de bullir.
- Traiem els fulls de gelatina de l'aigua i els escorrem fins que no quedi gens d'aigua. Els afegirem a la crema anglesa.
- Aboquem la crema anglesa sobre la crema d'avellanes caramel·litzades. Remenem i ho deixem refredar.
- Muntem la nata de manera molt lleugera. S'ha de bellugar una mica i no arribar a punt de neu.
- Barregem la nata muntada amb la crema anglesa i la pasta d'avellanes caramel·litzada, quan estigui a temperatura ambient.
- Muntarem els bombons en uns motlles. Posarem primer el farcit de la nevera i per sobre la capa exterior del bombó.
- Ho deixem tot a la nevera mínim 24 hores.