Bunyols de patata i bolets

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Patates bullides

  • Farina
  • Ous
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Bolets secs

PREPARACIÓ

  1. Rentarem les patates i les bullirem amb pell dins una olla d'aigua freda. Les patates bullides es poden fer el dia abans, però no les guardarem a la nevera. Es cristal·litzen i canvien de textura.
  2. Quan estiguin fetes, uns 20 minuts, les colem i les deixem fumejar en un plat perquè treguin tot el vapor d'aigua.
  3. Un cop s'hagin refredat, les pelem i trinxem en un bol amb una forquilla.
  4. Hi afegirem una mica de farina, a ull.
  5. Traurem els peus dels bolets i els separarem. Agafarem els barrets dels bolets i els passarem per un molinet de cafè fins que en quedi una pols fina.
  6. Abocarem la pols dels bolets al bol amb la patata i la farina.
  7. Ficarem el rovell de dos ous a la barreja i en reservarem les clares.
  8. Barrejarem la massa amb paciència fins que quedi homogènia.
  9. Muntarem les clares amb un polsim de sal i les incorporarem a la massa en dues tandes, perquè la massa es vagi amorosint de mica en mica.
  10. Amb dues culleres farem els bunyols i els passarem per farina.
  11. Posarem oli generós en una paella i, quan estigui ben calent, hi fregim els bunyols
Anar al contingut