Bunyols de patata i bolets
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
Patates bullides
- Farina
- Ous
- Oli
- Sal
- Pebre
- Bolets secs
PREPARACIÓ
- Rentarem les patates i les bullirem amb pell dins una olla d'aigua freda. Les patates bullides es poden fer el dia abans, però no les guardarem a la nevera. Es cristal·litzen i canvien de textura.
- Quan estiguin fetes, uns 20 minuts, les colem i les deixem fumejar en un plat perquè treguin tot el vapor d'aigua.
- Un cop s'hagin refredat, les pelem i trinxem en un bol amb una forquilla.
- Hi afegirem una mica de farina, a ull.
- Traurem els peus dels bolets i els separarem. Agafarem els barrets dels bolets i els passarem per un molinet de cafè fins que en quedi una pols fina.
- Abocarem la pols dels bolets al bol amb la patata i la farina.
- Ficarem el rovell de dos ous a la barreja i en reservarem les clares.
- Barrejarem la massa amb paciència fins que quedi homogènia.
- Muntarem les clares amb un polsim de sal i les incorporarem a la massa en dues tandes, perquè la massa es vagi amorosint de mica en mica.
- Amb dues culleres farem els bunyols i els passarem per farina.
- Posarem oli generós en una paella i, quan estigui ben calent, hi fregim els bunyols