Calamars amb salsa biscaïna i pebrots de romesco

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 calamars
- 1 bitxo (caiena)
- 5 pebrots 'choriceros' remullats
- 2 galetes maria
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre
- julivert
PREPARACIÓ
Per fer la salsa biscaïna, enrossiu l'all picat en una paella amb oli.
Afegiu-hi la ceba tallada en trossos grans i deixeu-la estovar. Quan la ceba estigui ben rossa, incorporeu-hi el pebrot vermell tallat, l'os de pernil, el bitxo i unes branquetes de julivert. Tot seguit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la nyora i 2 galetes maria i tritureu-ho. A continuació, salpebreu els calamars i feu-los en una paella ben calenta. I ja, per acabar, emplateu la salsa i col·loqueu-hi els calamars a sobre. Podeu afegir-hi un rajolí d'oli per decorar el plat.
Afegiu-hi la ceba tallada en trossos grans i deixeu-la estovar. Quan la ceba estigui ben rossa, incorporeu-hi el pebrot vermell tallat, l'os de pernil, el bitxo i unes branquetes de julivert. Tot seguit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la nyora i 2 galetes maria i tritureu-ho. A continuació, salpebreu els calamars i feu-los en una paella ben calenta. I ja, per acabar, emplateu la salsa i col·loqueu-hi els calamars a sobre. Podeu afegir-hi un rajolí d'oli per decorar el plat.