Carmanyola de patata i bacallà
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a dues persones:
- 100 g de bacallà esqueixat i al punt de sal
- 2 cullerades soperes de ous d'arengada
- oli d'oliva
- 1/2 l d'oli de gira-sol
- julivert en fulla
PREPARACIÓ
- Pelem les patates i les tallem amb la mandolina en discs de 2mm aprox. directament al damunt d'un bol amb aigua i glaçons. Ho reservem a la nevera. La raó de mantenir les patates tan fredes és la següent: Quan les introduïm en l'oli calent per fregir, quedaran més cruixents, ja que l'impacte de la diferència de temperatura és més gran, i la patata haurà retingut tot el seu midó. Dos aspectes importants.
- Deixarem els ous amb els ous d'arengada sense batre'ls i els reservem en un bol.
- Escalfem l'oli de gira-sol en una paella de ferro colat, que durant el procés de fregir ens ajudarà a no patir baixades brusques de temperatura quan hi fiquem les patates.
- Retirem l'excés d'aigua de les patates amb un colador i les fregim durant 2 min., fins que siguin ben rosses. Les reservem al damunt d'un paper absorbent.
- Poseu una paella antiadherent i de la mida d'una ració al foc perquè es vagi escalfant.
- Salteu lleugerament el bacallà i les patates per a una persona i afegiu-hi la meitat dels ous.
- Important: Moveu la paella en moviments circulars perquè no s'enganxi l'ou, i un cop cuit per sota, abaixeu el foc i deixeu-ho coure fins que l'ou de la superfície arribi al vostre punt de cocció preferit. Si us agrada molt fet, sempre teniu la possibilitat de girar-ho per fer una truita, però en la elaboració, i sobretot en la degustació d'aquest plat tenim dos moments pel que fa al sabor de l'ou: el color daurat de la base i l'amorositat de l'ou poc fet amb el caviar a la superfície, per a mi és un veritable vici.