Cassoleta de cananes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Clara Antúnez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és rica en proteïnes i baixa en greix. Si s'acompanya de pa o d'arròs blanc i es complementa amb una amanida l'àpat serà complet i equilibrat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de cananes (en brut)
- 1 ceba grossa de Figueres
- 4 tomàquets de pera
- 2 bitxos
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- sucre
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les cananes, talleu-les a trossets i sofregiu-les en una cassola amb una mica d'oli.
Quan comencin a deixar anar el seu suc, afegiu-hi la ceba tallada a trossos i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10 minuts. A continuació, poseu-hi el tomàquet tallat a trossos, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre, afegiu-hi els bitxos tallats a trossos, remeneu-ho tot bé, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant uns 30 minuts.
Quan ja estigui cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, si convé, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar una estona abans de servir-ho.
I ja per acabar, emplateu la cassoleta de cananes.
Quan comencin a deixar anar el seu suc, afegiu-hi la ceba tallada a trossos i deixeu-ho coure tot junt durant uns 10 minuts. A continuació, poseu-hi el tomàquet tallat a trossos, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre, afegiu-hi els bitxos tallats a trossos, remeneu-ho tot bé, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant uns 30 minuts.
Quan ja estigui cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, si convé, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar una estona abans de servir-ho.
I ja per acabar, emplateu la cassoleta de cananes.