Chutney de codony i peres
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- gingebre fresc
- 3 peres fortes i lleugerament àcides
- 1 rajola de 200 g de confitura de codony
- 1 copa de vi ranci
- 1/2 l d'infusió de camamilla
- suc de 1/2 llimona
- 100 g de formatge Idiazábal fumat
- nous pelades
PREPARACIÓ
- En una cassola d'acer inoxidable, reduïu a foc suau el vi ranci fins que no faci olor d'alcohol, aproximadament dues terceres parts del seu volum.
- Afegiu-hi el codony, tallat a dauets, i una mica de la infusió de camamilla. Desfeu el codony.
- Peleu i netegeu de llavors les peres, i talleu-les a daus regulars de la mida d'un gra d'all.
- Afegiu-les a la cassola, i barregeu-ho tot molt bé. Cobriu-ho amb camamilla, afegiu-hi el gingebre ratllat i tapeu la cassola. Quan arrenqui el bull, fiqueu-ho al forn una hora a 80º.
- Quan ho traieu del forn, el chutney ha de tenir una consistència de confitura, i la pera ha de ser molt i molt tendra, però sense desfer-se. Deixeu-ho refredar. Si ho conserveu en pots de vidre i ho poseu 25 minuts aproximadament al bany maria, aquesta conserva millora molt amb el temps.
- Un cop fred, presenteu-ho en un bol per acompanyar formatge i fruits secs, que són un clàssic maridatge basc del codonyat.