Coca de bolets, formatge i mel

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les coques són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament. Per a un àpat bo i equilibrat, acompanyeu-les amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g farina de força 

  • 120 g rossinyols
  • 100 g donegal
  • 100 g fomatge de cabra
  • 75 ml llet
  • 2 ous
  • 60 g sucre
  • 10 g llevat fresc de forner
  • 65 g mantega
  • Sal
  • Julivert
  • Mel 
  •  

PREPARACIÓ

  1. En un bol, posem 300 grams de farina de força, 75 ml de llet, 1 ou, 60 grams de sucre, un polsim de sal, 10 grams de llevat fresc de forner esmicolat i 60 grams de mantega a dauets. Pastem amb les mans tots aquests ingredients fins aconseguir una massa que no s'enganxi a les parets del bol, aproximadament uns 20 minuts. 
  2. Quan tinguem la massa ben pastada, li donem forma de bola i la posem de nou al bol amb una mica de mantega perquè no se'ns enganxi. Tapem el bol amb un drap humit i deixem reposar la massa durant 40 minuts. 
  3. Passat aquest temps, posem la massa en un paper sulfurat i li donem forma de coca. Deixem fermentar la massa 30 minuts més sobre una safata de forn. 
  4. Mentre la massa fermenta, fonem una nou de mantega en una paella al foc i saltem 120 grams de rossinyols. Afegim a aquest saltat una mica de julivert tallat i sal. Saltem durant uns cinc minuts, fins que els bolets agafin color. 
  5. Quan la coca hagi fermentat, la pintem amb ou batut, vigilant de no prémer-la gaire perquè la massa no es desinfli. 
  6. Afegim a la coca pintada el saltat de bolets i 100 grams de donegal tallat a dauets. 
  7. Duem la coca al forn a 190º durant 12 minuts. 
  8. Desenfornem la coca i, en calent, esmicolem per sobre 100 grams de formatge de cabra. Per últim, hi afegim un fil de mel.
Anar al contingut