Coca de bolets, formatge i mel
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les coques són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament. Per a un àpat bo i equilibrat, acompanyeu-les amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
300 g farina de força
- 120 g rossinyols
- 100 g donegal
- 100 g fomatge de cabra
- 75 ml llet
- 2 ous
- 60 g sucre
- 10 g llevat fresc de forner
- 65 g mantega
- Sal
- Julivert
- Mel
PREPARACIÓ
- En un bol, posem 300 grams de farina de força, 75 ml de llet, 1 ou, 60 grams de sucre, un polsim de sal, 10 grams de llevat fresc de forner esmicolat i 60 grams de mantega a dauets. Pastem amb les mans tots aquests ingredients fins aconseguir una massa que no s'enganxi a les parets del bol, aproximadament uns 20 minuts.
- Quan tinguem la massa ben pastada, li donem forma de bola i la posem de nou al bol amb una mica de mantega perquè no se'ns enganxi. Tapem el bol amb un drap humit i deixem reposar la massa durant 40 minuts.
- Passat aquest temps, posem la massa en un paper sulfurat i li donem forma de coca. Deixem fermentar la massa 30 minuts més sobre una safata de forn.
- Mentre la massa fermenta, fonem una nou de mantega en una paella al foc i saltem 120 grams de rossinyols. Afegim a aquest saltat una mica de julivert tallat i sal. Saltem durant uns cinc minuts, fins que els bolets agafin color.
- Quan la coca hagi fermentat, la pintem amb ou batut, vigilant de no prémer-la gaire perquè la massa no es desinfli.
- Afegim a la coca pintada el saltat de bolets i 100 grams de donegal tallat a dauets.
- Duem la coca al forn a 190º durant 12 minuts.
- Desenfornem la coca i, en calent, esmicolem per sobre 100 grams de formatge de cabra. Per últim, hi afegim un fil de mel.