Coca de nata i pinyons

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 8 PERSONES

    525 g de farina de força

    60 g de mantega

    120 g d'aigua mineral

    150 g de sucre blanc

    50 g d'oli de gira-sol

    10 g de llevat fresc

    50 g de massa mare

    2 ous

    sucre morè

    Un raig d'anís

    Un raig de moscatell

    Un grapat de pinyons

    300 ml de nata

    3 làmines de gelatina

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 120 ml d'aigua mineral. Quan arribi a 60 ºC, enretirem el recipient del foc, hi aboquem 25 g de farina de força, prèviament tamisada, i ho remenem bé fins que n'obtinguem unes farinetes sense grumolls. Ho reservem.
  2. Tamisem 500 g de farina de força, hi afegim 100 g de sucre, ho barregem bé i fem espai al centre, on posem un ou batut, 100 ml de llet, 50 g d'oli de gira-sol, 60 g de mantega pomada, les farinetes que haurem fet abans, un raig d'anís, 50 g de massa mare i un polsim de sal. Ho amassem amb suavitat i, quan veiem que no s'enganxa, la pastem, en fem una boleta i que reposi 30 minuts tapada amb un drap.
  3. Hi esmicolem 10 g de llevat fresc i la tornem a pastar fins que hi quedi ben integrat. La deixem llevar 45 minuts, tapada amb un drap.
  4. Fem que la massa agafi forma sense corró, només amb les mans, perquè no se n'escapi l'aire. La posem en una safata de forn amb paper sulfurat per sota i la deixem en repòs 15 minuts més, que torni a llevar.
  5. Hidratem un grapat de pinyons amb un raig de moscatell.
  6. Hidratem 3 làmines de gelatina.
  7. Recuperem la coca i la pintem amb un ou batut. Hi espolsem sucre morè per sobre.
  8. Colem els pinyons hidratats i els hi posem per sobre.
  9. Ho enfornem a 160ºC durant 40 minuts. 
  10. Comencem muntant 250 ml de nata. Quan estigui semimuntada, hi anem incorporant 50 g de sucre blanc a poc a poc. Al final, escalfem els 50 ml de llet reservats i hi afegim les tres làmines de gelatina hidratades. Ho traiem del foc perquè baixi una mica de temperatura. No ha d'arribar a refredar-se, no s'ha de solidificar.
  11. Incorporarem la nata amb la gelatina al bol de la nata i ho acabem de muntar.
  12. Posem la nata muntada en una màniga pastissera i la deixem refredar a la nevera.
  13. Tallem la coca per la meitat amb un ganivet de serra. Farcim la coca amb la nata freda. La tapem i la servim.
Anar al contingut