Coca de vidre exprés
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Rais Esteve
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A LES COQUES
Massa per a les crestes (per fer empanadilles)- Sucre blanc
- matafaluga o anís verd en pols
- Pinyons
- Oli d'oliva
- Anís
-
VERSIÓ POSTRES
Canyella en pols - Oli d'oliva
- Rectangles de coca de vidre (tallada abans d'entrar al forn)
- Cremós de xocolata blanca (mateixa quantitat de nata que de xocolata blanca)
- Nous pacanes ratllades o senceres.
PREPARACIÓ
- Barregem sucre i matafaluga en un bol. No cal que sigui una proporció exacta.
- Posem una mica de barreja de sucre i matafaluga al marbre i una cresta al damunt. Per sobre hi posem més sucre i matafaluga i ho aplanem i estirem amb un corró perquè quedi integrat.
- Posem la cresta en una plata amb paper de forn a sota i hi posem pinyons per damunt.
- A sobre, hi abocarem un fil d'oli d'oliva.
- Repetirem la mateixa operació tantes vegades com coques vulguem.
- Fiquem la safata al forn durant 6-8 minuts a 180 ºC, vigilant que les coques no es cremin.
- Només de treure la safata del forn, i amb les coques calentes, amb un esprai les ruixem amb anís.
- Les deixem refredar.
VERSIÓ POSTRES
- Tallem les coques de vidre a rectangles abans que entrin al forn.
- Un cop cuites, les fem servir com a base, on posem tota mena d'ingredients: crema de xocolata, nata, crema, gelat... Aquí les hem fet amb crema de xocolata blanca amb moscatell.
- A sobre, hi ratllem nous pacanes.
- S'acaba el dolç amb xips de gel de ratafia, fets amb ratafia i força gelatina, tot triturat.
CREMÓS DE XOCOLATA BLANCA
- Barregem la mateixa quantitat de xocolata blanca calenta que de nata fosa. Ho remenem tot junt i ho deixem reposar.