Coca de vidre exprés

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Rais Esteve
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A LES COQUES

    Massa per a les crestes (per fer empanadilles) 
  • Sucre blanc
  • matafaluga o anís verd en pols
  • Pinyons
  • Oli d'oliva
  • Anís
  •  

    VERSIÓ POSTRES

    Canyella en pols
  • Oli d'oliva
  • Rectangles de coca de vidre (tallada abans d'entrar al forn) 
  • Cremós de xocolata blanca (mateixa quantitat de nata que de xocolata blanca) 
  • Nous pacanes ratllades o senceres.

PREPARACIÓ

  1. Barregem sucre i matafaluga en un bol. No cal que sigui una proporció exacta.
  2. Posem una mica de barreja de sucre i matafaluga al marbre i una cresta al damunt. Per sobre hi posem més sucre i matafaluga i ho aplanem i estirem amb un corró perquè quedi integrat.
  3. Posem la cresta en una plata amb paper de forn a sota i hi posem pinyons per damunt.
  4. A sobre, hi abocarem un fil d'oli d'oliva.
  5. Repetirem la mateixa operació tantes vegades com coques vulguem.
  6. Fiquem la safata al forn durant 6-8 minuts a 180 ºC, vigilant que les coques no es cremin.
  7. Només de treure la safata del forn, i amb les coques calentes, amb un esprai les ruixem amb anís.
  8. Les deixem refredar. 

VERSIÓ POSTRES

  1. Tallem les coques de vidre a rectangles abans que entrin al forn.
  2. Un cop cuites, les fem servir com a base, on posem tota mena d'ingredients: crema de xocolata, nata, crema, gelat...  Aquí les hem fet amb crema de xocolata blanca amb moscatell.
  3. A sobre, hi ratllem nous pacanes.
  4. S'acaba el dolç amb xips de gel de ratafia, fets amb ratafia i força gelatina, tot triturat.  

CREMÓS DE XOCOLATA BLANCA

  1. Barregem la mateixa quantitat de xocolata blanca calenta que de nata fosa. Ho remenem tot junt i ho deixem reposar. 
Anar al contingut