Coca gallega
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La nata és un aliment molt energètic i ric en colesterol. També és rica en vitamines A i D. Se n'ha de menjar de manera ocasional i amb moderació.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
300 g de sucre
300 ml nata 35% MG
300 g farina de blat
7 ous (en farem servir només les clares)
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Comencem l'elaboració de la coca separant les clares dels rovells de 7 ous. Per a aquesta recepta només calen les clares, els rovells els podem guardar a la nevera màxim durant un parell de dies. És molt important que, quan separem les clares, no quedin restes de rovell perquè, si fos així, no podrem muntar-les.
- Posem les clares en un bol i les batem amb varetes elèctriques a velocitat mitjana fins que comencin a escumar. En aquest punt, anem afegint al bol de mica en mica 150 grams de sucre. Seguim batent fins a obtenir una merenga esponjosa. Aquesta coca no porta ni impulsor químic ni cap llevat, per la qual cosa l'esponjositat ens la donarà l'aire que puguem incorporar a les clares muntades.
- Quan la merenga ja està muntada, incorporem al bol en 3 o 4 cops 300 grams de farina de blat. Tamisem la farina amb un colador i la integrem a les clares amb una llengua pastissera amb moviments envoltants. És important incorporar amb delicadesa la farina a les clares muntades per no perdre l'aire que hem incorporat a la barreja.
- Comencem a muntar la nata en un bol d'acer inoxidable que cal que estigui a la nevera. La nata i el recipient on la muntem han d'estar molt freds, en cas contrari, no muntaria o ens costaria molt que ho fes.
- Comencem a muntar la nata amb l'ajuda d'unes varetes elèctriques a velocitat mitjana. Quan comenci a muntar, hi afegim 150 grams de sucre en forma de pluja, de mica en mica. Muntem fins que la nata tingui una textura consistent.
- Afegim a poc a poc la nata muntada al bol on hi tenim la barreja de la farina i les clares. Integrem suaument amb una llengua pastissera. Cal fer-ho amb moviments suaus i envoltants per no perdre l'aire que hem obtingut de muntar la nata i les clares.
- Arruguem un paper sulfurat amb les mans i folrem un motlle quadrat apte per anar al forn.
- Aboquem la massa al motlle, allisem la superfície, empolsem sucre de llustre per sobre i enfornem la coca durant 45 minuts a 175º, amb la funció ventilador.
- Un cop cuita, deixem temperar uns minuts la coca dins del motlle. Desemmotllem i acabem de temperar la coca en una reixeta. Arribat a aquest punt, la coca ja està llesta per ser menjada, però si la deixem reposar unes hores més tapada amb un drap de cuina o dins d'un recipient amb tapa quedarà més tendra i esponjosa. A Galícia, és habitual deixar reposar la coca tapada tota la nit.