Crema de moniato amb castanyes i escuma de xocolata
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Alberto Lorenzo
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
INGREDIENTS
2 moniatos
- 10 castanyes torrades
- 1 tall taronja confitada
- Nata líquida per cuinar
- Vainilla
-
ESCUMA DE CACAU (millor preparar-la el dia abans)
- 500 ml llet
- 50 g sucre
- 65 g cacau en pols
- 1 fulla de gelatina
- 3 g sal
PREPARACIÓ
- Cuinem els moniatos tapats amb paper d'alumini al forn a 170ºC-180ºC uns 50 minuts, amb una mica d'aigua a la safata del forn.
- Quan faltin uns 15 minuts, hi afegim les castanyes remullades i amb una incisió a la pela perquè es coguin i torrin.
- Ho traiem del forn i ho tapem.
- Un cop que els moniatos s'han refredat, els pelem i tallem a talls generosos i els posem dins d'un bol gros.
- En un cassó, hi posem la nata líquida per cuinar i la vainilla. Ho escalfem tot junt perquè la nata agafi perfum de vainilla.
- Afegim la nata als moniatos tallats i ho triturem tot amb un braç elèctric. Ha de quedar com una crema fina amb textura, que no sigui massa líquida.
- Agafem l'escuma de cacau de la nevera que hem preparat el dia anterior. L'introduïm al sifó. Recordem que tot el que es posa al sifó ha d'estar fred.
- Si no tenim sifó, la muntarem a punt de neu.
- Muntarem el plat amb una base de crema de moniato i decorem el plat fent una flor amb l'escuma de cacau.
- Acabarem el plat afegint-hi les castanyes, els trossets de taronja confitada i una punta de sal sobre l'escuma de cacau.
ESCUMA DE CACAU
- Per fer l'escuma de cacau, barregem la llet, el cacau en pols i el sucre, si volem fer servir el sifó. Si no tenim sifó, fem l'escuma de cacau amb nata en comptes de llet.
- Quan la llet estigui tèbia, hi afegim una fulla de gelatina. Ho remenem tot a foc lent i cuinem el cacau amb la llet fins que bulli.
- Quan s'hagi espesseït una mica, si cal treure algun grumoll, li passarem el braç elèctric. Si no cal, no.
- Deixem que es refredi i ho reservem dins de la nevera.