Cuixa de cabrit amb albercoc
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El cabrit, a diferència del xai, té el greix més concentrat a les vísceres i sota la pell, així que la carn que consumim és més magra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
4 cuixes de cabrit
300 ml brou de carn
50 g melmelada d'albercoc
4 albercocs
1 taronja
4 orellanes
Ametlla natural pelada
2 canonets de canyella
Romaní fresc
Vinagre balsàmic de Mòdena
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Submergim les cuixes de cabrit en un bany de sal del 10%, és a dir 100 grams de sal per cada litre d'aigua durant 30 minuts.
- Passat aquest temps, eixuguem la carn amb un drap de cotó i la posem en una safata per anar al forn. Pebrem les cuixes i afegim a la mateixa safata el suc d'una taronja, 2 canonets de canyella, 1 branca de romaní i 300 ml de brou de carn.
- Tapem la safata i la portem al forn, on s'estarà 2 hores a una temperatura de 160 graus. Això sí, cada 20 minuts anirem donant la volta a les cuixes perquè es coguin de manera uniforme.
- Passades les dues hores, colem el suc de la cocció de la carn, l'aboquem en un pot i reduïm el líquid fins a aconseguir una textura de glaça.
- Mentrestant, piquem ben petites 4 orellanes i les reservem en un platet.
- Pelem 4 albercocs, els trèiem el pinyol i els tallem a quarts. Posem els trossos a la safata on hem cuit la carn.
- Al pot on hem reduït el líquid de la cocció, hi afegim les orellanes picades, un raig de vinagre balsàmic de Mòdena i 50 grams de melmelada d'albercoc. Ho integrem i ho reservem.
- Repartim per la safata del forn on tenim les cuixes de cabrit i els albercocs a quarts un grapat d'ametlles crues pelades.
- Agafem un pinzell i pintem amb la glaça les cuixes i ho tornem a posar al forn, ara a 200 graus i durant 20 minuts. Cada 5 minuts pintem les cuixes amb la glaça.
- Emplatem les cuixes amb els trossos d'albercoc i les ametlles.