Cuixa de cabrit amb albercoc

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cabrit, a diferència del xai, té el greix més concentrat a les vísceres i sota la pell, així que la carn que consumim és més magra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    4 cuixes de cabrit 

    300 ml brou de carn 

    50 g melmelada d'albercoc 

    4 albercocs 

    1 taronja 

    4 orellanes 

    Ametlla natural pelada 

    2 canonets de canyella 

    Romaní fresc 

    Vinagre balsàmic de Mòdena 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Submergim les cuixes de cabrit en un bany de sal del 10%, és a dir 100 grams de sal per cada litre d'aigua durant 30 minuts. 
  2. Passat aquest temps, eixuguem la carn amb un drap de cotó i la posem en una safata per anar al forn. Pebrem les cuixes i afegim a la mateixa safata el suc d'una taronja, 2 canonets de canyella, 1 branca de romaní i 300 ml de brou de carn. 
  3. Tapem la safata i la portem al forn, on s'estarà 2 hores a una temperatura de 160 graus. Això sí, cada 20 minuts anirem donant la volta a les cuixes perquè es coguin de manera uniforme. 
  4. Passades les dues hores, colem el suc de la cocció de la carn, l'aboquem en un pot i reduïm el líquid fins a aconseguir una textura de glaça. 
  5. Mentrestant, piquem ben petites 4 orellanes i les reservem en un platet. 
  6. Pelem 4 albercocs, els trèiem el pinyol i els tallem a quarts. Posem els trossos a la safata on hem cuit la carn. 
  7. Al pot on hem reduït el líquid de la cocció, hi afegim les orellanes picades, un raig de vinagre balsàmic de Mòdena i 50 grams de melmelada d'albercoc. Ho integrem i ho reservem. 
  8. Repartim per la safata del forn on tenim les cuixes de cabrit i els albercocs a quarts un grapat d'ametlles crues pelades. 
  9. Agafem un pinzell i pintem amb la glaça les cuixes i ho tornem a posar al forn, ara a 200 graus i durant 20 minuts. Cada 5 minuts pintem les cuixes amb la glaça.
  10. Emplatem les cuixes amb els trossos d'albercoc i les ametlles. 
Anar al contingut