Escalopa amb patates
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
INGREDIENTS
4 bistecs de llom alt
700 g de patates ratte
150 g de parmesà
150 g de formatge semi
150 g de blat de moro
150 g de pa ratllat
100 g de farina
50 g d'avellana torrada
2 ous
2 bitxos secs
1 llima
1 tomàquet escalivat
1 culleradeta de pebre vermell picant fumat
1 all
1 nyora
1/2 llesca de pa fregit
Orenga fresca
Sal (grossa i fina)
Pebre negre
Mantega
Alfàbrega
Romaní
Llorer
Menta
Vinagre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- En una safata de forn hi posem una base de sal grossa i al damunt hi posem 700 g de patates ratte netes. Després les cobrim amb sal grossa.
- Fiquem al forn les patates cobertes de sal: 30 minuts, a 200 graus.
- Posem aigua en un recipient i hi dissolem sal: hi ha d'haver 50 g de sal fina per cada litre d'aigua.
- Submergim 4 bistecs de vedella sense os a l'aigua salada i els deixem mitja hora a la nevera.
- Traiem les patates del forn i deixem que abaixin una mica la temperatura. Quan hagi passat prou temps, les desenterrem i les aixafem d'un cop.
- Posem una nou de mantega en una paella i l'escalfem. A la mateixa paella hi posem dos grans d'all aixafats, les patates esclafades, orenga, alfàbrega, romaní, llorer i pebre. Coem les patates per cada costat fins que s'enrosseixin.
- Un cop enrossides, les reservem.
- Preparem un romesco picant posant al got de la batedora tots els ingredients a temperatura ambient: 50 g d'avellanes torrades, 1 tomàquet escalivat, 2 bitxos secs, 1 cullerada petita de pebre vermell picant fumat, 2 grans d'all escalivats, 1 gra d'all cru, la polpa d'1 nyora hidratada, 1/2 llesca de pa fregit, un raig curt d'oli OVE, menta, pebre i un raig de vinagre. Hi anem afegint més oli mentre anem emulsionant la salsa.
- Posem una paella al foc i hi tirem oli abundant i l'escalfem.
- Preparem el kit d'arrebossar amb 100 g de farina, 150 g de pa ratllat que el barrejarem amb 150 g de blat de moro torrat molt. En un altre plat o bol hi posem dos ous i els batem.
- Rescatem la carn de la nevera, la traiem de l'aigua i l'eixuguem.
- Arrebossem les escalopes amb farina. N'espolsem l'excés de farina. Passem les escalopes per ou batut i després pel pa amb blat de moro.
- Fregim les escalopes a la paella amb oli calent.
- Mentrestant, posem les patates a escalfar a la mateixa paella on les havíem preparat. Quan estiguin calentes els hi afegim 150 g de parmesà ratllat per sobre i un altre formatge més tendre, que faci fils quan es fongui.
- Retirem les escalopes i les posem una estona damunt de paper absorbent. Quan el paper absorbent tingui l'oli dels dos costat de la carn, el llancem i deixem les escalopes en un altre plat.
- Servim les escalopes amb les patates i la salsa romesco. Ratllem una mica de pell de llima per sobre les escalopes.
