Estofat de mongetes pintes i tempeh
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
INGREDIENTS
INGREDIENTS:
500 g mongetes pintes (deixar a remullar el dia abans)
- 2 pastanagues
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 1/2 porro
- Carxofes
- Moniato
- 150 g de tempeh
- Oli, sal i pebre
- 1 tira de fulla d'alga kombu
- Salsa de tomàquet o tomàquet ratllat.
PREPARACIÓ
- Deixarem a remullar les mongetes pintes el dia abans amb una culleradeta de bicarbonat.
- Courem les mongetes amb una fulla de llaurer i una tira d'alga kombu durant 1 hora 1/2. Les guardem.
- Posem les làmines de tempeh en un bol i les cobrim amb aigua i salsa de soja de tal manera que hi hagi el doble d'aigua que de soja. Ho deixarem macerar una estona.
- Sofregirem la ceba en una olla amb una mica d'oli. Quan estigui estovada, hi afegirem porro, pebrot verd i les pastanagues. Ho sofregirem tot.
- Quan estigui sofregit, hi abocarem salsa de tomàquet o tomàquet ratllat.
- Posarem la barreja de salsa de soja i aigua que hem fet servir per macerar el tempeh a l'olla.
- Hi afegirem farigola, romaní, comí, pimentó i el moniato tallat a daus.
- Aprofitarem part de l'aigua d'haver bullit les mongetes per afegir a l'olla. També hi podem posar aigua calenta.
- Saltarem les carxofes pelades i tallades a quarts amb una mica d'oli en una paella.
- Farem el mateix amb el tempeh, però en una altra paella.
- Un cop fet, servirem l'estofat en plats individuals on hi haurem afegit el tempeh i les carxofes.