Fesols de Santa Pau amb canyuts
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Els fesols de Santa Pau, com la resta de llegums, són pobres en greix i rics en fibra ( i s'han de prendre de 2 a 3 dies a la setmana).Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 400 g fesols de Santa Pau
- 16 canyuts
- 8 llagostins de Sant Carles
- 1 ceba de Figueres
- 1 pebrot verd
- 1 tomata pera
- 1,5 l fumet blanc de bacallà
- 1 manat julivert
- Oli OVE
- Brandi
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem a remullar 400 g de fesols de Santa Pau durant un mínim de 8 hores.
- Els escorrem i descartem l'aigua.
- Tallem per la meitat una ceba de Figueres, una tomata pera, un pebrot verd. Descartem les llavors del pebrot
- Posem els fesols i les verdures en una cassola amb un litre i mig de fumet de bacallà. Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i ho deixem bullir mig tapat una hora i mitja.
- Escaldem 20 segons un grapat de julivert. Després, el passem a un bol amb aigua i gel.
- Eixuguem el julivert eixut i el posem en un got batedor.
- El triturem amb un raig molt generós d'oli OVE.
- Colem l'oli de julivert amb un drap de cotó i el reservem.
- Separem cos i cua de 8 llagostins.
- Pelem le cues i els traiem els budells.
- Posem una paella a escalfar amb oli.
- Purguem 2 manats de canyuts. Els posem amb aigua molt salada i després de 10 minuts mirem si els canyuts han deixat anar sorra. Si no és el cas, els passem una mica d'aigua sense sal i els reservem. Si veiem que han deixat anar sorra, tornem a repetir l'operació: els posem amb aigua i sal deu minuts i mirem com estan.
- Posem els caps de llagostins a la paella amb oli calent i els saltem.
- Hi afegim un raig de brandi i l'encenem amb un bufador o amb una cullera i un encenedor.
- Quan s'hagi apagat la flama, passem els caps dels llagostins i tots els sucs de la paella pel colador xinès i ho aixafem amb un morter per recollir tota la substància.
- Si els fesols ja estan cuits, els enretirem del foc. Traiem els vegetals -toimata, ceba i pebrot verd- que havíem posat com a aromatitzants i els descartem.
- Posem els fesols en una cassola ampla i la posem a escalfar.
- Afegim els canyuts purgats a la cassola, les cues de llagostins, una mica d'oli de julivert i el suc del cap dels llagostins. Ho tapem i esperem que els canyuts s'obrin i els llagostins es coguin una mica.
- Piquem una mica de julivert i l'afegim a la cassola.
- Apaguem el foc i servim.