Flaona de llimona

Imatge recepta de Flaona de llimona

INGREDIENTS

  • PER A LA MASSA

    250 g farina

  • 35 g llard
  • 1 ou
  • 30 ml aigua
  • 30 g sucre
  • Llimona /canyella

     

    PER AL FARCIT

  • 60 ml suc llimona
  • 60 ml llet
  • 25 g sucre
  • 1 ou
  • 5 g midó de blat

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el farcit. Posem la llet i el sucre a escalfar.
  2. Mentrestant, trenquem un ou i el posem en un bol amb el midó, el suc de llimona i ho mesclem.
  3. Hi afegim la llet i el sucre calents. Ho removem mentre s'escalfa fins que s'espesseixi. Ho deixem refredar a la nevera.
  4. Per fer la massa, posem aigua, sucre i llard de porc en un pot i ho escalfem.
  5. Mentrestant, en un bol posem la farina, un ou, una mica de canyella i ratlladura de llimona.
  6. Afegim l'aigua, el sucre i el llard desfets al bol.
  7. Pastem fins a integrar la farina. I un cop la massa està homogènia la passem a un bol, el tapem amb un drap humit i la deixem reposar 30 minuts.
  8. Tallem la massa, l'estirem amb un corró i tallem cercles d'uns 12 cm de diàmetre. 
  9. Farcim amb la crema de llimona, tanquem en forma de cresta i ho posem en una safata de forn.
  10. Un cop hem fet totes les flaones, els tirem una mica de sucre per sobre i les enfornem 20 minuts a 180 graus.
Anar al contingut