Flaona de llimona

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
PER A LA MASSA
250 g farina
- 35 g llard
- 1 ou
- 30 ml aigua
- 30 g sucre
-
Llimona /canyella
PER AL FARCIT
- 60 ml suc llimona
- 60 ml llet
- 25 g sucre
- 1 ou
- 5 g midó de blat
PREPARACIÓ
- Comencem fent el farcit. Posem la llet i el sucre a escalfar.
- Mentrestant, trenquem un ou i el posem en un bol amb el midó, el suc de llimona i ho mesclem.
- Hi afegim la llet i el sucre calents. Ho removem mentre s'escalfa fins que s'espesseixi. Ho deixem refredar a la nevera.
- Per fer la massa, posem aigua, sucre i llard de porc en un pot i ho escalfem.
- Mentrestant, en un bol posem la farina, un ou, una mica de canyella i ratlladura de llimona.
- Afegim l'aigua, el sucre i el llard desfets al bol.
- Pastem fins a integrar la farina. I un cop la massa està homogènia la passem a un bol, el tapem amb un drap humit i la deixem reposar 30 minuts.
- Tallem la massa, l'estirem amb un corró i tallem cercles d'uns 12 cm de diàmetre.
- Farcim amb la crema de llimona, tanquem en forma de cresta i ho posem en una safata de forn.
- Un cop hem fet totes les flaones, els tirem una mica de sucre per sobre i les enfornem 20 minuts a 180 graus.