Galta estofada amb patates
INGREDIENTS
4 galtes de porc
- 1,5 l brou de porc
- 300 g patates agres
- 300 ml vi negre
- 2 pastanagues
-
2 cebes tendres
1 pebrot verd
- 1 cabeça d'alls
-
8 nous
1 manat d'herbes (farigola, llorer, canyella)
- 1 raig de conyac
- Coriandre
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem 4 galtes en un bany de sal amb una proporció de 100 g de sal per un litre d'aigua.
- Passat aquest temps, les eixuguem, les salem i les empebrem.
- Posem un raig d'oli OVE en una cassola i marquem les galtes per les dues cares i amb foc valent.
- Tallem a brunesa dues pastanagues pelades, dues cebes tendres netes i un pebrot verd net i sense llavors.
- Posem a escalfar 1,5 de l brou de porc.
- Quan les galtes estiguin enrossides, les enretirem i les reservem.
- A la mateixa paella hi aboquem les verdures tallades i un pom fet amb farigola, llorer i canyella. A més, hi afegim una cabeça d'alls tallada per la meitat.
- Un cop enrossits els vegetals, hi tirem un raig de conyac. Un cop evaporat l'alcohol, hi afegim mitja ampolla de vi negre.
- També afegim de nou a la cassola les galtes marcades i el brou de porc calent. Ho mig tapem i ho deixem coure una hora i mitja.
- Passat aquest temps, apaguem el foc i ho tapem. Ho deixarem reposar 6 hores fora de la nevera, si és hivern o estem per sota dels 12 graus, o dins de la nevera si és estiu o fa calor.
- Passat aquest temps, podem repescar les galtes. Les traiem de la cassola. Posem els vegetals en un passapuré o un colador i els aixafem amb el cul d'una cullera perquè treguin el suc.
- Posem aquest suc en una cassola i hi regenerem les galtes. Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua.
- Triturem 8 nous fins a obtenir-ne pols.
- Tirem la pols a la cassola i ho integrem tot.
- Deixem que tot plegat faci 10 minuts de xup-xup destapat.
- Mentrestant, podem començar a fer les patates.
- Posem a escalfar una quantitat molt generosa d'oli OVE.
- Laminem amb mandolina o ganivet i molta traça 300 g de patata agra pelada.
- Posem un bol amb aigua freda i llimona i hi anem tirant les patates laminades.
- Eixuguem les patates i les tallem amb ganivet a mida de llumí.
- Si l'oli és calent, afegim a la cassola les patates llumí i les fregim.
- Un cop fregides, les posem una estona sobre un paper absorbent i després en una safata.
- Servim les galtes amb un grapat de patates.