Llom de llebre amb salsa agredolça
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Sala
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Sala
INGREDIENTS
- 4 lloms de llebre
- 16 talls de cansalada virada
- mostassa
- sal i pebre
- herbes aromàtiques
- 1 got de vinagre de Cabernet
- 1 tassa de brou de caça
- mel
- 1 codony
PREPARACIÓ
- És recomanable que prepareu el llom el dia abans de cuinar el plat.
- Per a fer-ho, salpebreu la cansalada virada (tallada ben fina) i unteu-la amb una mica de mostassa. Salpebreu també el llom de llebre (que ha de ser desossat) i emboliqueu-lo amb la cansalada.
- Poseu a escalfar oli en una paella. Torneu a salpebrar el llom i espolseu-hi herbes aromàtiques pel damunt.
- Quan l'oli estigui ben calent, comenceu daurant el llom per la banda per on heu acabat d'embolicar la cansalada.
- Un cop la carn s'hagi daurat una mica poseu-la al forn uns 10 minuts i a 200 graus. És important que el llom no quedi gaire cuit, així serà més tou i gustós.
- Passat aquest temps, prepareu la salsa agredolça. Poseu el vinagre de Cabernet en un cassó, i quan hagi reduït fins a la meitat, afegiu-hi una mica de mel i de brou de caça (brou fet amb ossos de cérvol, carcasses de perdiu... Es pot substituir per un brou fet amb un rostit del dia abans.) Deixeu-ho reduir.
- I ja per acabar, serviu el llom de llebre (prèviament tallat) amb uns quants daus de codony pel voltant. Napeu-ho amb la salsa.
- Pel que fa al codony, el podeu comprar ja preparat o el podeu fer a casa. Per a fer-lo a casa, peleu un quilo de codonys i traieu-los les llavors. Després bulliu-los amb les llavors, embolicades amb una gasa. Passeu-ho pel passapuré, barregeu-ho amb sucre i deixeu-ho coure. Remeneu-ho molt sovint. Un cop el tingueu a punt, reserveu-lo a la nevera.