Orelletes amb crema de llimona
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquestes són unes postres molt energètiques, ja que, a més a més dels seus ingredients dolços, la massa es fregeix, de manera absorbeix més greix.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g sucre
- 180 g codonyat
- 150 g farina
- 100 g mantega pomada
- 100 ml suc de llimona
- 25 ml anís dolç
- 25 ml aigua
- 30 g llard
- 4 ous
- 3 llimones
- Sucre de llustre
- Anís sec
- Oli OVE
- Sal
PREPARACIÓ
- Tamisem en un bol 150 g de farina, fem un volcà i hi ratllem una llimona a sobre.
- Hi afegim un ou prèviament trencat, que posarem al volcà.
- Hi afegim 25 ml d'aigua i 25 ml d'anís. Hi afegim una mica de sal.
- Integrem els ingredients.
- Hi afegim una cullerada de llard de porc. Continuem pastant fins que es desenganxi de les vores del bol.
- Fem una bola amb la massa. La filmem a pell i la portem a la nevera un mínim d'una hora.
- Posem un pot al foc amb aigua. L'escalfem.
- En un bol hi posem 200 g de sucre i ratllem la pell de dues llimones. Espremen les dues llimones per aconseguir 100 ml de suc, que colarem i abocarem al bol.
- Trenquem 3 ous i els batem lleugerament dins el bol.
- Portem el bol al bany maria, que ja tenim preparat. Ho remenem fins que s'espesseixi.
- Colem el contingut del bol amb una malla fina.
- Hi afegim 100 g de mantega a la crema.
- Aboquem la crema a una safata per abatre la temperatura.
- Filmem la crema a pell i la portem a la nevera.
- Tallem 180 g de codonyat.
- Ho posem en un got batedor amb un raig d'anís sec i un rajolí d'aigua. Ho turbinem.
- Ho passem a una màniga pastissera. La reservem.
- Traiem la massa de la nevera. L'estenem sobre la fusta sobre una mica d'oli per evitar que s'enganxi.
- La tallem en 8 porcions.
- Estirem cada porció amb un corró.
- Preparem una cassola per fregir la massa.
- Un cop estirades les porcions les fregim i les deixem a sobre d'una safata amb paper sulfurat.
- Buidem la safata i portem la crema a una màniga pastissera.
- I servim. Posem una orelleta, la crema de llimona per sobre i rematem amb la crema de codony. I ho tapem amb una altra orelleta. Per sobre, una mica de sucre de llustre i llestes!